Rafaello szelet

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • a fehér tésztához: 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • ? csomag sütőpor
  • ? citrom leve#A barna tésztához: 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • ? csomag sütőpor#A krémhez: 10 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzni való)
  • 3-3,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • díszítéshez: csokireszelék

Elkészítés:

Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165?C fokon 15 percig sütjük. #Barna tészta elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a habba. 165?C fokon 15 percig sütjük. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.

Hasonló receptek

Karamellizált banán szegfűszeggel

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Fánk

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Borissza piskóta

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: