Bazsalikomos citromos pite

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók a tésztához: 250 g liszt
  • 150 g szoba meleg vaj
  • 1 közepes tojás
  • csipet só
  • 1 ek hideg víz
  • csipet stevia por (kihagyható)
  • Hozzávalók a krémhez: 200 ml tejszín
  • 15 friss bazsalikomlevél
  • 100 g natúr krémsajt
  • 5 tojás
  • 120 ml méz
  • 110 ml frissen facsart citromlé
  • + 1 tojás sárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit dagasztóspirállal dolgozzuk össze, a végén kézzel fejezzük be a munkát. Majd 2-3 órára minimum tegyük a hűtőbe pihenni. A tejszínt forraljuk fel, és szórjuk bele a megmosott, és darabokra tépkedett bazsalikomot. A krém hozzávalóit egy turmixgépbe tettem, és így homogenizáltam.A tésztát liszttel hintett sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy teljesen beborítsa a piteforma peremét is. A felesleges részeket vágjuk le. Szurkáljuk meg villával a pite közepét, és 20 percet pihentessük a hűtőben. Majd vágjunk ki sütőpapírból egy korongot, tegyük a tésztára, majd fedjük be babbal, rizzsel, valamilyen maggal. 180 fokos sütőben 20 percig süssük vakon így a tésztát. Majd vegyük ki, kenjük át a felvert tojással, és további 1 percig süssük. Így nem fog elázni a tészta a folyadéktól. Öntsük a folyadékot (krémet) a tésztára. A sütőt hűtsük le 140 fokra, majd 40-50 percig süssük. Akkor vegyük ki a sütőből, amikor a töltelék minden része úgy remeg, mint a kocsonya. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 2 órára, de inkább többre tegyük a hűtőbe.

Hasonló receptek

Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Túrótorta (liszt és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Intelligens krémes

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: