Juhsajtsaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg sós juhsajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25-30 dkg kemény
- apró paradicsom
- 2 evőkanál kimagozott olajbogyó
- 3 dl tejföl
- fél citrom leve
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál szardellapaszta
- salátalevelek
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- kevés só
Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a citromlevet, a szardellapasztát, az őrölt fehér borsot és a nagyon finomra vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet és félórányi hűtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.
Hasonló receptek
Sajtsaláta almával
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Majonézes burgonyasaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Orosz hússaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes