Juhsajtsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sós juhsajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25-30 dkg kemény
  • apró paradicsom
  • 2 evőkanál kimagozott olajbogyó
  • 3 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál szardellapaszta
  • salátalevelek
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • kevés só

Elkészítés:

A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a citromlevet, a szardellapasztát, az őrölt fehér borsot és a nagyon finomra vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet és félórányi hűtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.

Hasonló receptek

Sajtsaláta almával

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Majonézes burgonyasaláta

Saláta, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Orosz hússaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: