Receptkereső

Juhsajtsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sós juhsajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25-30 dkg kemény
  • apró paradicsom
  • 2 evőkanál kimagozott olajbogyó
  • 3 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál szardellapaszta
  • salátalevelek
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • kevés só

Elkészítés:

A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a citromlevet, a szardellapasztát, az őrölt fehér borsot és a nagyon finomra vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet és félórányi hűtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.

Új keresés

Válasszon diétát: