Receptkereső

Sült húsos saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg hátszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 piros színű paprika
  • 10-10 dkg reszelt sárgarépa és fejes káposzta#A öntethez: 2 citrom
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 finomra vágott chili paprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Először az öntetet készítjük el. A citromokat jól megmossuk, a héjukat leszedjük és felaprítjuk, a levüket kinyomjuk. Egy tálkában összekeverjük a citromlevet és a héjat a szójaszósszal, az olívaolajjal, a gyömbérrel és a chilivel. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A húst vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben vagy wokban, forró olajban átsütjük. Ráöntjük a szósz felét és összekeverjük. A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk. A maradék szószt tálba öntjük, belekeverjük a reszelt sárgarépát, a káposztát és a paprikacsíkokat. A zöldségeket tányérokra adagoljuk és mindegyikre egy-egy adag húst is teszünk. Jól lehűtve tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: