Sült húsos saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg hátszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 piros színű paprika
  • 10-10 dkg reszelt sárgarépa és fejes káposzta#A öntethez: 2 citrom
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 finomra vágott chili paprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Először az öntetet készítjük el. A citromokat jól megmossuk, a héjukat leszedjük és felaprítjuk, a levüket kinyomjuk. Egy tálkában összekeverjük a citromlevet és a héjat a szójaszósszal, az olívaolajjal, a gyömbérrel és a chilivel. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A húst vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben vagy wokban, forró olajban átsütjük. Ráöntjük a szósz felét és összekeverjük. A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk. A maradék szószt tálba öntjük, belekeverjük a reszelt sárgarépát, a káposztát és a paprikacsíkokat. A zöldségeket tányérokra adagoljuk és mindegyikre egy-egy adag húst is teszünk. Jól lehűtve tálaljuk.

Hasonló receptek

Narancsos spenót saláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Vérbővítő saláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Horiatiki / Görög saláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák

Új keresés

Válasszon diétát: