Sopszka saláta
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 4 szem paradicsom
- 10-15 szem magozott fekete olajbogyó
- 15 dkg feta sajt
- olívaolaj
- citromlé
- só
- oregánó
Elkészítés:
Az uborkát és a lilahagymát vékonyra szeleteljük. Egy tálba rakjuk, megsózzuk, összekeverjük, állni hagyjuk. Közben a paradicsomot cikkekre vágjuk, az olajbogyót feldaraboljuk, a Feta sajtot kis kockákra vágjuk. Kevés olívaolajhoz sót, oregánót és ízlés szerinti citromlevet keverünk. Mindent összekeverve kevés ideig hűtőbe állítjuk a salátát.
Hasonló receptek
Káposztasaláta 1.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák
Fejes saláta kapros túróöntettel
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos saláta pulykasonkával
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes