Receptkereső

Görög lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 75 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 50 dkg apró vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1 késhegynyi kakukkfű
  • bazsalikom és őrölt borókabogyó

Elkészítés:

A római tálat a fedelével együtt legalább fél órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az aljára egy sor felszeletelt paradicsomot, rá paprikaszeleteket terítünk, majd meghintjük az összekevert fűszerekkel. A vékony hússzeleteket kiveregetjük, félig egymásra fektetjük és ezt is meghintjük a fűszerkeverékkel. Köré- és közérakjuk az egészben hagyott hagymákat. A tálat befedjük és a begyújtott, de még hideg sütőbe tesszük. Amikor a sütő átforrósodott, takarékra állítjuk és 2 órán át sütjük benne a lecsót.

Hasonló receptek

Pasta carbonara

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Répafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Cukkini fözelék ahogy én készitem

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: