Görög lecsó
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja
- 75 dkg zöldpaprika
- 30 dkg paradicsom
- 50 dkg apró vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-1 késhegynyi kakukkfű
- bazsalikom és őrölt borókabogyó
- só
Elkészítés:
A római tálat a fedelével együtt legalább fél órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az aljára egy sor felszeletelt paradicsomot, rá paprikaszeleteket terítünk, majd meghintjük az összekevert fűszerekkel. A vékony hússzeleteket kiveregetjük, félig egymásra fektetjük és ezt is meghintjük a fűszerkeverékkel. Köré- és közérakjuk az egészben hagyott hagymákat. A tálat befedjük és a begyújtott, de még hideg sütőbe tesszük. Amikor a sütő átforrósodott, takarékra állítjuk és 2 órán át sütjük benne a lecsót.
Hasonló receptek
Spárgafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Banános birkaragu rizskoszorúval
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cserepes zöldségtál
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes