Görög lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 75 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 50 dkg apró vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1 késhegynyi kakukkfű
  • bazsalikom és őrölt borókabogyó

Elkészítés:

A római tálat a fedelével együtt legalább fél órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az aljára egy sor felszeletelt paradicsomot, rá paprikaszeleteket terítünk, majd meghintjük az összekevert fűszerekkel. A vékony hússzeleteket kiveregetjük, félig egymásra fektetjük és ezt is meghintjük a fűszerkeverékkel. Köré- és közérakjuk az egészben hagyott hagymákat. A tálat befedjük és a begyújtott, de még hideg sütőbe tesszük. Amikor a sütő átforrósodott, takarékra állítjuk és 2 órán át sütjük benne a lecsót.

Hasonló receptek

Kocsonya őzgerincben

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Chilis bab

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Meglepetésburgonya

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: