Receptkereső

Karfiol korianderes öntettel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Az öntethez: fél csokor koriander zöld
  • 1 chili
  • 1 citrom héja
  • 20 dkg joghurt
  • fekete bors
  • A karfiolhoz: diónyi kis gyömbér
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsecet vagy valamilyen gyenge ecet (pl. gyümölcsecetek)
  • 1 kis karfiol (60-80 dkg -os)
  • 2-3 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés:

Öntethez a koriander leveleit lecsipkedjük. (Párat díszítéshez félrerakunk.) A leveleket finomra vágjuk. Chili magházát kivágjuk, majd apróra kockázzuk. Citrom héját lereszeljük és a korianderrel, meg a chilivel együtt a joghurtba keverjük és ízesítjük sóval, borssal. Karfiolhoz a meghámozott gyömbért finomra aprítjuk. Szezámmagot mozsárban összetörjük. Fokhagymát átpasszírozzuk. Ezeket a hozzávalókat elkeverjük szójaszósszal és ecettel. Karfiolt rózsáira szedjük. Felforrósítjuk a wokot és az olajat felmelegítjük benne. A karfiolt 5-6 perc alatt állandóan kevergetve ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a gyömbéres keveréket, majd 2 percig még sütjük. Koriander öntettel tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: