Karfiol korianderes öntettel
Hozzávalók:
- Az öntethez: fél csokor koriander zöld
- 1 chili
- 1 citrom héja
- 20 dkg joghurt
- só
- fekete bors
- A karfiolhoz: diónyi kis gyömbér
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál rizsecet vagy valamilyen gyenge ecet (pl. gyümölcsecetek)
- 1 kis karfiol (60-80 dkg -os)
- 2-3 evőkanál napraforgóolaj
- só
Elkészítés:
Öntethez a koriander leveleit lecsipkedjük. (Párat díszítéshez félrerakunk.) A leveleket finomra vágjuk. Chili magházát kivágjuk, majd apróra kockázzuk. Citrom héját lereszeljük és a korianderrel, meg a chilivel együtt a joghurtba keverjük és ízesítjük sóval, borssal. Karfiolhoz a meghámozott gyömbért finomra aprítjuk. Szezámmagot mozsárban összetörjük. Fokhagymát átpasszírozzuk. Ezeket a hozzávalókat elkeverjük szójaszósszal és ecettel. Karfiolt rózsáira szedjük. Felforrósítjuk a wokot és az olajat felmelegítjük benne. A karfiolt 5-6 perc alatt állandóan kevergetve ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a gyömbéres keveréket, majd 2 percig még sütjük. Koriander öntettel tálaljuk.
Hasonló receptek
Karalábé főzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldborsóval töltött burgonya
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sárgarépás-fetás cannelloni
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes