Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg spenót
- 1 csokor piros retek
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- fél dl olívaolaj
- őrölt bors
- só
- az öntethez
- 2 dl olívaolaj
- 1 dl fehérborecet
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 szál tárkony
- fél csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkehúst vágjuk közepes kockákra, szórjuk meg sóval, borssal, őrölt gyömbérrel és locsoljuk meg az olívaolajjal. 1-2 órára tegyük a hűtőbe pácolódni. Közben a parajleveleket tépkedjük keverőtálba, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt retket és lazán forgassuk össze. A bepácolt húskockákat forró serpenyőben, a saját olajában süssük pirosra és hűtsük ki.. Az öntethez keverjük össze az olajat a borecettel, a sóval, a borssal, az apróra vágott kapribogyóval, a hagymával, a tárkonnyal és a petrezselyemmel. Tálaláskor a vegyes salátát, a csirkehússal forgassuk össze, halmozzuk salátástányérokba és az öntetet külön edénykékben kínáljuk mellé.
Hasonló receptek
Ínyenc sajtos egytál
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyors túrógombóc - kefirből
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Chili mexikói bab
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes