Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg spenót
  • 1 csokor piros retek
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • fél dl olívaolaj
  • őrölt bors
  • az öntethez
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 szál tárkony
  • fél csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkehúst vágjuk közepes kockákra, szórjuk meg sóval, borssal, őrölt gyömbérrel és locsoljuk meg az olívaolajjal. 1-2 órára tegyük a hűtőbe pácolódni. Közben a parajleveleket tépkedjük keverőtálba, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt retket és lazán forgassuk össze. A bepácolt húskockákat forró serpenyőben, a saját olajában süssük pirosra és hűtsük ki.. Az öntethez keverjük össze az olajat a borecettel, a sóval, a borssal, az apróra vágott kapribogyóval, a hagymával, a tárkonnyal és a petrezselyemmel. Tálaláskor a vegyes salátát, a csirkehússal forgassuk össze, halmozzuk salátástányérokba és az öntetet külön edénykékben kínáljuk mellé.

Hasonló receptek

Zellerfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos rizottó sült karajjal

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Crohn, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos hajdinarizottó

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: