Modern zabos almás lepény

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3-4 evőkanál szójagranulátum
  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg margarin
  • 25-25 dkg zabkorpa és zabpehely
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg és gyömbér
  • 20-30 dkg diétás sárgabarackdzsem
  • 4-5 evőkanál mazsola és dió.

Elkészítés:

A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízbe áztatjuk. Ezalatt az almát megmossuk, kétharmadát lereszeljük, a többit kockákra vágjuk. A margarint a zabkorpával és a zabpehellyel összekeverjük. A megpuhult, levétől kinyomkodott szójagranulátumot meg a reszelt almát hozzáadjuk, és az egyik citrom reszelt héjával meg a van. cukorral ízesítjük. Egyenletesen, enyhén kikent tepsibe nyomkodjuk. A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabos tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lánggal (180 fokon) kb. 30 percig sütjük. Ezután megkenjük a dzsemmel, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük, és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6x4 centis szeletekre vágjuk. Öt napig is eláll.

Hasonló receptek

Ananászos-túrós süti

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Fánk

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Mozart-golyó

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: