Modern zabos almás lepény
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál szójagranulátum
- 1,5 kg alma
- 10 dkg margarin
- 25-25 dkg zabkorpa és zabpehely
- 2 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg és gyömbér
- 20-30 dkg diétás sárgabarackdzsem
- 4-5 evőkanál mazsola és dió.
Elkészítés:
A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízbe áztatjuk. Ezalatt az almát megmossuk, kétharmadát lereszeljük, a többit kockákra vágjuk. A margarint a zabkorpával és a zabpehellyel összekeverjük. A megpuhult, levétől kinyomkodott szójagranulátumot meg a reszelt almát hozzáadjuk, és az egyik citrom reszelt héjával meg a van. cukorral ízesítjük. Egyenletesen, enyhén kikent tepsibe nyomkodjuk. A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabos tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lánggal (180 fokon) kb. 30 percig sütjük. Ezután megkenjük a dzsemmel, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük, és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6x4 centis szeletekre vágjuk. Öt napig is eláll.
Hasonló receptek
Kelt pite
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Kapucinus rizskuglóf
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Meggyes darafelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes