Barackos papucs
Hozzávalók:
- 1.15 kg hajtogatott éleszt?s tészta
- 35 dkg (20 fél szem) sárgabarack
- 5 dkg dió
- 1 tojás
- nyújtáshoz 5 dkg liszt
Elkészítés:
A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, süt?lemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) süt?ben szép világosra sütjük.
Hasonló receptek
Meggyes piskóta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Töltött barack leveles tésztában sütve
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes
Vaníliás omlós sütemény
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes