Narancstorta
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 5 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 2 db narancs leve
- 1 db narancs héja
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg fruktóz
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál zselatin
- 1 dl tej
- HUXOL folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A tojásból, lisztből, dióból, 1 narancs héjából és a sütőporból piskótát sütünk. Ha kisült, hurkapálcával megszurkáljuk, de ne szúrjuk át az alját. A lyukakba narancslevet öntünk. Folpack fóliába csomagoljuk és hűtőben hagyjuk, legalább 1 napig. Tálalás előtt a zselatint a tejjel, oldódásig melegítjük. Ha kihűlt, édesítőszerrel keményre vert tejszínhabba csurgatjuk. Ezt a habot kenjük a torta tetejére, és ezzel, valamint gerezdekre szedett naranccsal díszítjük.
Hasonló receptek
Forró körtetorta
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zabpelyhes tallér
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gluténmentes keksz
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes