Forró körtetorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4-6 szelethez:#A tésztához: 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl#A töltelékhez: 1 kg körte
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a cukrot, egy csipet sót, a tejfölt és tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőbe tesszük 30 percre. Megtisztítjuk és hatfelé vágjuk a körtéket. Kiszedjük a magházakat. A vajat feltesszük melegedni, majd beleszórjuk a cukrot és kicsit karamellizáljuk. Beletesszük a körtedarabokat és nagyon kíméletesen pároljuk 15-20 percen át, amíg a körte roppanósra nem puhul. Nem baj, ha a cukor tovább pirul kicsit, de nem éghet meg. A kész körtéket elrendezzük egy kisebb gyümölcstorta formában és ráöntjük a karamelles cukrot is. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kinyújtjuk a tésztát és betakarjuk vele a körteszeleteket. A tészta széleit lenyomkodjuk a forma aljáig. Megszurkáljuk pár helyen a tésztát és a sütőbe kb. 25 percig sütjük. Amikor szépen megsült a tészta, kivesszük. Pár percen át pihentetjük, majd kiborítjuk. Ha pár körte nem jön ki rendesen, akkor azt is rátesszük a tortára és melegen szeleteljük.

Hasonló receptek

Répatorta

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Szedres joghurt formában

Desszert, Közepes

Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: