Reszelt máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna

Elkészítés:

A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, a majoránnával, őrölt borssal és kevergetve készre pirítjuk, megsózzuk. Azonnal tálaljuk. (A fele mennyiséget félretesszük a májpástétomhoz.) Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.

Hasonló receptek

Pelyhes-magos halvagdalt

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Parajos sertésszelet mozzarellával

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pirított máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: