Receptkereső

Sóágyon sült csirke

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 kg só
  • tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring
  • majoránna
  • fél alma
  • fél citrom

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát, citromot. két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben. tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, előmelegített sütőbe tesszük. közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. (kb. 1-1, 5 óra). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gőzé járja át és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Cigánypecsenye

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldbabos fasírt

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: