Receptkereső

Rizottóval töltött csirkemell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szép csirkemellfilé
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg vaj
  • 5-5 dkg zöldborsó
  • ceruzabab
  • gomba
  • sárgarépakocka
  • 10 dkg párolt rizs
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellfiléket hosszában szúrd fel és a hosszú pengéjű, éles késsel készíts szép nyílást a húsba. A zöldféléket tisztítsd meg, amit szükséges, aprítsd össze, de az sem baj, ha fagyasztott zöldségekkel dolgozol. A fele vajat olvaszd meg, dobd bele a zöldségeket és párold puhára. Sóval, finomra vágott petrezselyemmel ízesítsd és alaposan keverd el a rizzsel. A zöldséges rizst töltsd az előkészített csirkemellekbe, a két végét hústűvel tűzd össze. Dörzsöld be sóval, borssal és a maradék vajon körös-körül pirítsd meg. Végül önts rá egy kis vizet és lassú tűzön párold készre. Tálalás előtt távolítsd el a hústűt.

Új keresés

Válasszon diétát: