Márványsajtos burgonya krém leves
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 2 szál zellerszár
- 5 dkg póréhagyma
- 1 dl tejszín
- 5 dkg márvány sajt
Elkészítés:
A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet hígítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.
Hasonló receptek
Tavaszi leves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dettuska tárkonyos levese
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes