Márványsajtos burgonya krém leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 2 szál zellerszár
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg márvány sajt

Elkészítés:

A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet hígítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.

Hasonló receptek

Tavaszi leves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves

Leves, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dettuska tárkonyos levese

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: