Márványsajtos burgonya krém leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 2 szál zellerszár
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg márvány sajt

Elkészítés:

A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet hígítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.

Hasonló receptek

Hideg narancsos sárgarépa-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Citromos-kefíres brokkolileves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Murai halászlé

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: