Márványsajtos burgonya krém leves
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 2 szál zellerszár
- 5 dkg póréhagyma
- 1 dl tejszín
- 5 dkg márvány sajt
Elkészítés:
A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet hígítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.
Hasonló receptek
Póréhagymaleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Bazsalikomos leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes