SIMVASTATIN 1A PHARMA 30 mg filmtabletta (30x) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A SIMVASTATIN 1 A PHARMA FILMTABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Simvastatin 1 A Pharma filmtabletta csökkenti az összkoleszterin-szintet, a "káros" koleszterin (LDL-koleszterin), és a triglicerideknek nevezett zsírok szintjét a vérben, továbbá emeli a "hasznos" koleszterin (HDL-koleszterin) szintjét. A Simvastatin 1 A Pharma-kezelés alatt koleszterincsökkentő diétát kell tartania. A Simvastatin 1 A Pharma a sztatinoknak nevezett gyógyszerek családjába tartozik.

A Simvastatin 1 A Pharma diéta mellett alkalmazható, amennyiben Ön:

- Emelkedett vér-koleszterinszinttel rendelkezik (primer hiperkoleszterinémia) vagy a zsírok szintje emelkedett a vérében (kevert hiperlipidémia).

- Egy olyan örökletes betegségben szenved (homozigótás familiaris hiperkoleszterinémia), amelyben a vér koleszterinszintje emelkedett. Ebben az esetben Ön egyéb terápiában is részesülhet.

- Szívkoszorúér-betegsége (Coronary Heart Disease, CHD) van, vagy a CHD nagy kockázatának van kitéve (mert pl. cukorbeteg, kórtörténetében sztrók, vagy egyéb érbetegség szerepel). A Simvastatin 1 A Pharma filmtabletta megnövelheti az Ön élettartamát azáltal, hogy csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, függetlenül a vérében található koleszterin mennyiségétől.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: 1a Pharma

Hatóanyag: simvastatin

Normatív TB támogatás: tfx

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A legtöbb embernél kezdetben a magas koleszterinszint nem okoz tüneteket. Orvosa egy egyszerű vérvizsgálattal meg tudja mérni az Ön koleszterinszintjét. Keresse fel orvosát rendszeresen, kövesse nyomon a koleszterinszintjének alakulását, és az elért eredményeket beszélje meg orvosával.

2. TUDNIVALÓK A SIMVASTATIN 1 A PHARMA FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Simvastatin 1 A Pharma filmtablettát:

- ha allergiás (túlérzékeny) a szimvasztatinra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) bármely összetevőjére,

- ha Önnek jelenleg is fennálló májbetegsége van,

- ha Ön terhes vagy szoptat,

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek simvastatin hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség