CHOLIB 145 MG/20 MG FILMTABLETTA (30x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Cholib és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Cholib két különböző hatóanyagot tartalmaz: az egyik a fenofibrát (amely a \"fibrátok\" csoportjába tartozik), a másik pedig a szimvasztatin (amely a \"sztatinok\" csoportjába tartozik). Mindkét hatóanyagot arra alkalmazzák, hogy csökkentse az összkoleszterinszintet, valamint a \"rossz\" koleszterin (LDL-koleszterint), továbbá a triglicerideknek nevezett zsírok szintjét a vérben. Ezen túlmenően mindkét hatóanyag növeli a \"jó\" koleszterin (HDL-koleszterin) szintjét.

Mit kell tudnom a koleszterinről és trigliceridekről?

A koleszterin a vérben található különböző zsírok egyike. Az összkoleszterint főként az LDL- és a HDL-koleszterin alkotja.

Az LDL-koleszterint gyakran \"rossz\" koleszterinnek nevezik, mert lerakódik a verőerek falán, és plakkot képez. Idővel ez a plakklerakódás az artériák elzáródásához vezet.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Mylan EPD Korlátolt Felelősségű Társaság

Hatóanyag: enofibrate
simvastatin

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Szakorvos ellátás mellett

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A HDL-koleszterint gyakran \"jó\" koleszterinnek nevezik, mert az artériákban segíti megakadályozni a \"rossz\" koleszterin lerakódását, és védelmet nyújt a szívbetegség ellen.

A trigliceridek a vérben található zsírok másik csoportját alkotják. Ezek növelhetik a szívproblémák kialakulásának kockázatát.

A legtöbb embernél először semmi jele a koleszterin- vagy trigliceridproblémáknak. Kezelőorvosa egyszerű vérvizsgálattal meg tudja mérni a lipidek (vagyis a vérben lévő zsírok) szintjét. Lipidszintjeinek ellenőrzése érdekében rendszeresen keresse fel orvosát!

A Cholibot olyan felnőttek esetében alkalmazzák, akiknél magas a szív- és érrendszeri betegségek - például szívroham vagy szélütés (sztrók) - kockázata, és a vérükben magas kétféle zsír (a trigliceridek és az LDL-koleszterin) mennyisége. Ezt a gyógyszert olyan betegek kapják, akiknél a \"rossz\" koleszterint (LDL-koleszterint) önmagában 20 mg adagú szimvasztatinnal már megfelelő szinten lehet tartani. Ők a Cholibot azért kapják, hogy csökkenjen a vérükben a trigliceridek mennyisége, és növekedjen a \"jó\" koleszterin (HDL-koleszterin) mennyisége.

A Cholib-kezelés alatt továbbra is be kell tartania az alacsony zsírtartalmú étrendet és az egyéb előírásokat (pl. testmozgás, testsúlycsökkentés).

2. Tudnivalók a Cholib szedése előtt

Ne szedje a Cholibot:

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek enofibrate;simvastatin hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Koleszterincsökkentők kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség