FORTEDOL 1% gél (40 g (aluminium tubus)) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A FORTEDOL 1% GÉL ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Fortedol 1% gél a bőrbe való bedörzsölésre szolgál.

Hatóanyaga, a diklofenák, az úgynevezett nem szteroid gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszerek csoportjába tartozik.

Alkalmazása javasolt fájdalom, gyulladás és duzzanat csökkentésére: az ín, az ínszalag, az izom és az ízületek gyulladásának csökkentésére, például rándulás, túlerőltetés és zúzódás esetén, valamint hátfájásra; a lágyrész-reuma lokalizált eseteiben, például íngyulladás, teniszkönyök; a térdben és az ujjak ízületben zajló enyhe artritisz (ízületi gyulladás) kezelésére.

2. TUDNIVALÓK A FORTEDOL 1% GÉL ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Fortedol 1% gélt,

  • ha allergiás a diklofenákra vagy a készítmény bármely egyéb összetevőjére,
  • ha acetilszalicilsav, vagy ibuprofén tartalmú, esetleg más, fájdalom, láz, vagy gyulladás kezelésére szolgáló gyógyszer alkalmazásakor korábban túlérzékenységi reakció lépett fel Önnél. Az előbb említett acetilszalicilsavat véralvadásgátlóként is alkalmazzák. Amennyiben nem emlékszik pontosan, bizonytalan, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy a gyógyszerészt. Az ilyen gyógyszerekre fellépő allergiás reakciók tünetei a következők lehetnek: asztma, sípoló kilégzés, légszomj, bőrkiütés, vagy csalánkiütés, az arc vagy a nyelv megduzzadása, nátha.

Amennyiben az előbb felsorolt túlérzékenységi reakciók valamelyike már előfordult az Ön esetében, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy a gyógyszerészt és ne használjon Fortedol l% gélt.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: TEVA Magyarország

Hatóanyag: diclofenac

Normatív TB támogatás: nem támogatott

Közgyógyellátásra adható: nem

EÜ támogatásra adható: nem

EÜ 100% támogatásra adható: nem

Kiadhatóság: Orvosi vény nélkül is kiadható

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Fortedol 1% gél 12 év alatti gyermekek kezelésére nem használható.

A fortedol 1% gél fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

A gél nem használható ekcémás, illetve sérült bőrfelületen, vagy nyílt sérülések esetén. Ne használja olyan bőrfelületen, melyen csalánkiütés, vagy ekcéma van.

Ügyeljen arra, hogy a Fortedol 1% gél ne kerüljön a szemébe. Ha mégis belekerül, bő tiszta vízzel öblítse ki szemét. Keresse fel kezelőorvosát, vagy az orvosi ügyeletet, ha panaszai a szemébe került kenőcs kimosása után is megmaradnak.

A gélt csak külsőleg szabad használni, szájba ne kerüljön, nem szabad lenyelni.Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék: Fájdalomcsillapító, Láz, Lázcsillapító

További gyógyszerek diclofenac hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) fájdalomcsillapító kategóriában

ÚJ KERESÉS