DULOXETINE NEREDAL

1. Milyen típusú gyógyszer a Duloxetine Neredal és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Duloxetine Neredal duloxetin hatóanyagot tartalmaz. A Duloxetine Neredal növeli a szerotonin és a noradrenalin szintjét az idegrendszerben.

A Duloxetine Neredal-t az alábbiak kezelésre alkalmazzák felnőtteknél:

•depresszió;

•generalizált szorongás (állandó szorongás vagy idegesség);

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: duloxetine hydrochloride

Vényköteles: igen

Kiszerelések és további adatok:

30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula

•diabéteszes neuropátiás fájdalom (melyet gyakran égő, szúró, sajgó, hasogató vagy tompa jellegűnek, illetve áramütéshez hasonló jellegűnek írnak le). Előfordulhat érzéskiesés az érintett területen, vagy az olyan érzések, mint a tapintás, meleg, hideg vagy nyomás fájdalmasak lehetnek.

A Duloxetine Neredal a legtöbb depressziós vagy szorongásos betegnél a kezelés megkezdését követő két héten belül kezd hatni, de 2-4 hét is eltelhet addig, amíg jobban érzi magát. Beszéljen kezelőorvosával, ha ezen időtartamot követően nem érzi jobban magát. Amikor Ön már jobban érzi magát, kezelőorvosa folytathatja a Duloxetine Neredal-kezelést, hogy megelőzze a depresszió vagy a szorongás kiújulását. 

Diabéteszes neuropátiás fájdalom esetén eltelhet néhány hét addig, amíg Ön jobban érzi magát. Beszéljen kezelőorvosával, ha 2 hónap elteltével nem érzi jobban magát.

2. Tudnivalók a Duloxetine Neredal szedése előtt

NE szedje a Duloxetine Neredal-t, ha:

allergiás a duloxetinre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) bármely egyéb összetevőjére;

májbetegsége van;

súlyos vesebetegsége van;

úgynevezett monoamino-oxidáz-gátló (MAOI) hatóanyagú gyógyszert szed vagy szedett az elmúlt 14 napban (lásd az „Egyéb gyógyszerek és a Duloxetine Neredal” című pontot);

fluvoxamint (általában depresszió kezelésére alkalmazzák), ciprofloxacint vagy enoxacint (bizonyos fertőzések kezelésére alkalmazzák) szed;

ha egyéb duloxetint tartalmazó gyógyszereket szed (lásd az „Egyéb gyógyszerek és a Duloxetine Neredal” című pontot). 

Beszéljen kezelőorvosával, ha magas vérnyomása vagy szívbetegsége van. Kezelőorvosa határozza meg, hogy szedheti-e a Duloxetine Neredal-t.

Figyelmeztetések és óvintézkedések 

A következőkben olyan okokat sorolunk fel, amelyek miatt a Duloxetine Neredal esetleg nem alkalmas Önnek. 

A Duloxetine Neredal szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, ha: 

egyéb depresszió elleni gyógyszereket szed (lásd „Egyéb gyógyszerek és a Duloxetine Neredal”);

orbáncfüvet (Hypericum perforatum) tartalmazó gyógynövénykészítményt szed;

vesebetegsége van;

a kórtörténetében görcsrohamok szerepelnek;

a kórtörténetében mánia szerepel;

bipoláris zavarban szenved;

olyan szembetegsége van, mint például az emelkedett szembelnyomás (glaukóma) bizonyos fajtái;

vérzéses rendellenesség szerepel a kórtörténetében (hajlamos véraláfutás kialakulására);

fennáll Önnél az alacsony nátriumszint kockázata (pl. ha vízhajtókat szed, különösen idősebb korban);

egyéb olyan gyógyszert szed, mely májkárosodást okozhat;

egyéb duloxetint tartalmazó gyógyszereket szed (lásd az „Egyéb gyógyszerek és a Duloxetine Neredal” című pontot).

A Duloxetine Neredal okozhat nyugtalanságot vagy a nyugodt ülésre vagy állásra való képtelenséget. Értesítse kezelőorvosát, ha ezt tapasztalja.

Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása

Ha Ön depresszióval és/vagy szorongással járó betegségben szenved, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek az antidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykor hosszabb időbe is telhet.

Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai, ha:

korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai;

Ön egy fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évesnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának kockázata.

Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel kezelőorvosát, vagy menjen kórházba.

Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról vagy szorongásos betegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója, vagy szorongása súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztók.

Gyermekek és serdülők

A Duloxetine Neredal általában nem alkalmazható gyermekek és 18 év alatti serdülők kezelésére. Tisztában kell lennie azzal is, hogy ilyen típusú gyógyszerrel kezelt gyermekeknél és serdülőknél nagyobb a kockázata olyan mellékhatásoknak, mint az öngyilkossági kísérlet és öngyilkossági gondolatok, ellenséges viselkedés (főként agresszivitás, ellenkezés és indulatosság). Ennek ellenére kezelőorvosa felírhat Duloxetine Neredal-t 18 éves kor alatti beteg részére, ha úgy gondolja, hogy ez szolgálja legjobban a beteg érdekét. Ha a kezelőorvos 18 évesnél fiatalabb gyermekének rendelte a Duloxetine Neredal-t, kérje ki tanácsát, amennyiben a fent említettekkel kapcsolatban kérdései merülnek fel. Tudassa a kezelőorvossal, amennyiben 18 évesnél fiatalabb gyermekénél a Duloxetine Neredal szedése során a fent leírt tünetek bármelyike megjelenik vagy rosszabbodik. Gyermekeknél és serdülőknél nem bizonyított a Duloxetine Neredal hosszú távú biztonságossága a növekedést, az érést, valamint a gondolkodás- és a viselkedésbeli fejlődést illetően.

Egyéb gyógyszerek és a Duloxetine Neredal

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Duloxetine Neredal hatóanyaga, a duloxetin, más gyógyszerekben is megtalálható, melyek egyéb betegségek kezelésére szolgálnak:

•diabéteszes neuropátiás fájdalom, depresszió, szorongás és a vizelet elcsepegése.

Kerülni kell egynél több ilyen készítmény alkalmazását. Ha szed más duloxetin-tartalmú gyógyszert, beszéljen kezelőorvosával.

Kezelőorvosa dönt arról, hogy a Duloxetine Neredal-t szedheti-e más gyógyszerekkel együtt. Orvosával történt megbeszélés nélkül ne hagyja abba vagy kezdje el semmilyen gyógyszer szedését, a vény nélkül kaphatókét vagy gyógynövénytartalmúakét sem.

Azt is közölje kezelőorvosával, ha az alábbiak bármelyikét szedi:

Monoamino-oxidáz-gátlók (MAOI): Nem szedheti a Duloxetine Neredal-t, amennyiben másik monoamino-oxidáz-gátló (MAOI) hatóanyag-tartalmú antidepresszáns gyógyszert szed vagy szedett (az utóbbi 14 napban). MAOI-k közé tartozik pl. a moklobemid (egy depresszió elleni készítmény) és a linezolid (egy antibiotikum). Súlyos, vagy akár életet veszélyeztető mellékhatásokhoz vezethet, ha a MAOI-t számos vényköteles gyógyszerrel, közöttük a Duloxetine Neredal-lal együtt szedi. Legalább 14 napot kell várnia a MAOI szedésének abbahagyását követően, mielőtt a Duloxetine Neredal szedését elkezdi. A Duloxetine Neredal leállítása után 5 napot kell várni, hogy a MAOI szedését elkezdhesse.

Álmosságot okozó gyógyszerek: Ezek közé tartoznak a kezelőorvos által felírt gyógyszerek, mint benzodiazepinek, erős fájdalomcsillapítók, antipszichotikumok, fenobarbitál és antihisztaminok.

Szerotoninszintet növelő gyógyszerek: Triptánok, tramadol, triptofán, bizonyos depresszió elleni gyógyszerek: SSRI-k (pl. paroxetin és fluoxetin), SNRI-k (mint a venlafaxin), úgynevezett triciklusos antidepresszánsok (pl. klomipramin, amitriptilin), petidin, orbáncfű és MAOI-k (mint a moklobemid és linezolid). Ezek a gyógyszerek fokozzák a mellékhatások kockázatát. Ha szokatlan tüneteket észlel ezen gyógyszerek és a Duloxetine Neredal együttes szedése alatt, keresse fel kezelőorvosát.

Szájon át szedhető véralvadásgátlók vagy a vérlemezkék összecsapódása ellen ható gyógyszerek: Olyan gyógyszerek, amelyek hígítják a vért vagy gátolják a véralvadást. Ezek a készítmények növelhetik a vérzés kockázatát. 

A Duloxetine Neredal egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

A Duloxetine Neredal bevehető étkezés közben és attól függetlenül is. Elővigyázatosnak kell lennie, ha a Duloxetine Neredal szedése alatt alkoholt fogyaszt.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

•Közölje kezelőorvosával, ha Ön a duloxetin szedése alatt teherbe esik, vagy terhességet tervez. Csak akkor szedjen duloxetint, ha előzetesen megbeszélte kezelőorvosával a kezelés lehetséges előnyeit és a magzatra gyakorolt mindenféle lehetséges kockázatot.

Bizonyosodjon meg róla, hogy a szülésznő és/vagy a kezelőorvos tud arról, hogy Ön duloxetint szed. Ha terhesség alatt szedik, az ehhez hasonló gyógyszerek (úgynevezett SSRI-k) növelhetik egy perzisztens pulmonális hipertóniának (tartósan magas vérnyomás a tüdő ereiben – PPHN) nevezett súlyos állapot kockázatát, ami az újszülöttnél gyorsabb légzést és elkékülést okoz. Ezek a tünetek általában a születés utáni első 24 órában kezdődnek. Amennyiben ez előfordul az Ön gyermekével, azonnal szóljon a szülésznőnek és/vagy kezelőorvosának.

Ha a terhesség vége körüli időszakban duloxetint szed, gyermekénél felléphetnek bizonyos tünetek a születés után. Ezek a tünetek általában a születéskor vagy az azt követő néhány napon belül kezdődnek. A tünetek közé tartozhat: petyhüdt izmok, remegés, nyugtalanság, elégtelen táplálkozás, légzészavar és görcsrohamok. Ha gyermeke születése után ezek közül a tünetek közül bármelyik előfordul, vagy aggódik gyermeke egészsége miatt, szóljon kezelőorvosának vagy a szülésznőnek, akik megfelelő tanácsot tudnak adni.

•Közölje kezelőorvosával, ha szoptat. Szoptatás ideje alatt nem javasolt a duloxetin szedése. Kérje kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A duloxetintől álmosnak érezheti magát vagy szédülhet. Ne vezessen gépjárművet, és ne dolgozzon szerszámokkal vagy gépekkel, amíg nem tudja, hogy a duloxetin hogyan hat Önre.

A Duloxetine Neredal szacharózt tartalmaz

A Duloxetine Neredal szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Duloxetine Neredal-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A Duloxetine Neredal-t szájon át kell bevenni. A kapszulát egészben, egy korty vízzel kell lenyelni.

Depresszió és diabéteszes neuropátiás fájdalom:

A duloxetin szokásos adagja 60 mg naponta egyszer, azonban kezelőorvosa írja elő az Önnek megfelelő adagot.

Generalizált szorongás:

A duloxetin szokásos kezdő adagja naponta egyszer 30 mg, ezt követően a legtöbb beteg naponta egyszer 60 mg-ot kap, azonban kezelőorvosa írja elő az Önnek megfelelő adagot. Az adagot az Ön duloxetinere adott terápiás válasza alapján napi 120 mg-ig lehet emelni.

Hogy ne felejtse el bevenni a Duloxetin Neredal-t, könnyebb, ha minden nap ugyanabban az időben veszi be.

Beszélje meg kezelőorvosával, hogy mennyi ideig kell a duloxetint szednie. Ne hagyja abba a duloxetin szedését, illetve ne változtasson az adagján a kezelőorvos utasítása nélkül. Betegségének megfelelő kezelése fontos ahhoz, hogy Ön jobban érezhesse magát. Kezelés nélkül az Ön betegsége esetleg nem múlik el, illetve súlyosabbá és nehezebben kezelhetőbbé válhat.

Ha az előírtnál több Duloxetine Neredal-t vett be

Azonnal hívja kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az előírtnál több Duloxetine Neredal-t vett be. A túladagolás tünetei közé tartozik az álmosság, kóma, szerotonin szindróma (ritka reakció, mely okozhat fokozott boldogságérzést, álmosságot, ügyetlenséget, nyugtalanságot, részegségérzést, lázat, verejtékezést vagy izommerevséget), görcsroham, hányás és gyors szívverés.

Ha elfelejtette bevenni a Duloxetine Neredal-t

Ha elfelejtett bevenni egy adagot, pótolja, amilyen hamar eszébe jut. Azonban ha elérkezett a következő adag ideje, hagyja ki az elfelejtett adagot, és csak a szokásos adagot vegye be. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ne vegyen be több Duloxetine Neredal kapszulát, mint amennyit kezelőorvosa egy napra előírt. 

Ha idő előtt abbahagyja a Duloxetine Neredal szedését

A kezelőorvos utasítása nélkül NE hagyja abba a kapszulák szedését akkor sem, ha jobban érzi magát. Ha kezelőorvosa úgy gondolja, hogy már nincs szüksége a duloxetinre, legalább 2 hét alatt fogja lecsökkenteni az adagot, mielőtt teljesen leállítaná a kezelést.

Néhány betegnél, akik a duloxetin szedését hirtelen hagyták abba, az alábbi tünetek jelentkeztek:

szédülés; bizsergő, szurkáló érzés; elektromos áramütésszerű érzés (különösen a fejben); alvászavarok (valóságnak tűnő álmok, rossz álmok, álmatlanság); kimerültség; álmosság; nyugtalanság vagy izgatottság; szorongás; hányinger vagy hányás; remegés; fejfájás; izomfájdalom, ingerlékenység, hasmenés, fokozott verejtékezés vagy forgó jellegű szédülés.

Ezek a tünetek általában nem súlyosak, és néhány nap alatt elmúlnak, de ha problémát okoznak Önnek, kérjen tanácsot kezelőorvosától.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ezek a mellékhatások rendszerint enyhék vagy mérsékelten súlyosak, és gyakran néhány hét alatt megszűnnek.

Nagyon gyakori mellékhatások (10 betegből több mint 1 beteget érinthetnek):

•fejfájás, álmosság;

•hányinger, szájszárazság.

Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

•étvágytalanság;

•alvászavar, izgatottság, csökkent nemi vágy, szorongás, az orgazmus elérésének nehézsége vagy hiánya, szokatlan álmok;

•szédülés, nehézkesség érzése, remegés, zsibbadás, beleértve a bőr zsibbadását vagy bizsergését;

•homályos látás;

•fülzúgás (hang észlelése a fülben olyankor is, amikor nincs külső hang);

•szívdobogásérzés;

•vérnyomás-emelkedés, kipirulás;

•gyakori ásítozás;

•székrekedés, hasmenés, hasi fájdalom, hányás, gyomorégés vagy emésztési zavar, szelek távozása;

•fokozott verejtékezés, (viszkető) bőrkiütés;

•izomfájdalom, izomgörcs;

•fájdalmas vizeletürítés, gyakori vizeletürítés;

•merevedési zavar, a magömlés változásai;

•elesések (főként időseknél), kimerültség;

•fogyás.

Az ezzel a gyógyszerrel kezelt, depresszióban szenvedő gyermekeknél és 18 éves kor alatti serdülőknél némi fogyást észleltek, amikor először kezdték el szedni ezt a gyógyszert. 6 hónapnyi kezelést követően testtömegük hasonlóvá vált az azonos életkorú és nemű gyermekek és serdülők testtömegéhez.

Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

•torokgyulladás, ami rekedtséget okoz;

•öngyilkossági gondolatok, alvászavar, fogcsikorgatás, a tájékozódás zavara, indítékhiány;

•hirtelen akaratlan izomrángások, nyugtalanság vagy képtelenség a nyugodt ülésre vagy állásra, ingerlékenység, összpontosítási nehézség, az ízérzés megváltozása, a mozgások szabályozásának nehézsége, pl. a koordináció hiánya vagy akaratlan izommozgások, úgynevezett „nyugtalan láb szindróma”, rossz minőségű alvás;

•pupillatágulat (pupilla: szembogár, a szem közepén lévő sötét pont), látászavar;

•szédülés vagy forgó jellegű szédülés, fülfájás;

•gyors vagy szabálytalan szívverés;

•ájulás, szédülés, szédelgés vagy ájulás felálláskor, a kéz- és/vagy lábujjak hidegsége;

•szorító érzés a torokban, orrvérzés;

•vérhányás vagy fekete, ún. szurokszéklet, gyomor-, bélgyulladás, böfögés, nyelési nehézség;

•májgyulladás, mely hasi fájdalmat és a bőr vagy a szemfehérje sárga elszíneződését okozhatja;

•éjszakai verejtékezés, hólyagok, hideg verejtékezés, érzékenység a napfényre, fokozott hajlam a véraláfutás kialakulására;

•izomfeszülés, izomrángás;

•vizeletürítési nehézség, ill. képtelenség, a vizeletürítés indításának nehézsége, éjszakai vizelési kényszer, a megszokottnál több vizelet ürítése, gyengébb vizeletsugár;

•kóros hüvelyi vérzés, a megszokottól eltérő menstruációs ciklusok, beleértve az erős, fájdalmas, szabálytalan vagy elhúzódó vérzéseket, szokatlanul enyhe vagy kimaradó vérzések, here- vagy herezacskó-fájdalom;

•mellkasi fájdalom, hidegérzet, szomjúság, borzongás, melegérzet, járászavar;

•hízás;

•A duloxetinnek lehetnek olyan hatásai, amelyeket nem vesz észre, mint a májenzimek vagy a kálium-, kreatinfoszfokináz-, vércukor- vagy koleszterinszint emelkedése a vérben.

Ritka mellékhatások (1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

•súlyos allergiás reakció, mely nehézlégzést vagy szédülést okoz nyelv- vagy ajakduzzanattal, allergiás reakciók;

•a pajzsmirigy csökkent működése, ami fáradtságot vagy hízást okozhat;

•kiszáradás, alacsony nátriumszint (főleg idős embereknél, a tünetek közé tartozhat: szédülés, gyengeség, zavartság, álmosság vagy nagyfokú fáradtság, vagy hányinger vagy hányás, a súlyosabb tünetek: ájulás, görcsrohamok vagy elesés), a vizelet mennyiségét szabályozó, úgynevezett antidiuretikus hormon elégtelen termelődésének tünetegyüttese;

•öngyilkos viselkedés, mánia (olyan rendellenesség, melynek tünetei a túlzott aktivitás, csapongó gondolatok és az alvásszükséglet csökkenése), érzékcsalódások, erőszakosság és düh;

•„szerotonin szindróma” (ritka reakció, mely okozhat: fokozott boldogságérzést, álmosságot, ügyetlenséget, nyugtalanságot, részegségérzést, lázat, verejtékezést vagy izommerevséget), görcsrohamok;

•megnövekedett szembelnyomás (zöld hályog, glaukóma);

•szájnyálkahártya-gyulladás, élénkpiros vér a székletben, rossz lehellet, vastagbélgyulladás (amely hasmenéshez vezet);

•májelégtelenség, a bőr vagy a szemfehérje sárga elszíneződése (sárgaság);

•Stevens–Johnson-szindróma (súlyos betegség hólyagokkal a bőrön, a szájban, a szemen és a nemi szerveken), súlyos allergiás reakció, mely a bőr vagy a nyálkahártya hirtelen kialakuló duzzanatát váltja ki (angioödéma);

•szájzár;

•szokatlan szagú vizelet;

•menopauza (klimax) tünetei, kóros anyatej-termelődés férfiaknál és nőknél;

•köhögés, ziháló légzes és légszomj, amelyeket láz kísérhet.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

•a bőr ereinek gyulladása (kután vaszkulitisz).

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Duloxetine Neredal-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! 

A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert.

Az eredeti csomagolásban tárolandó. Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Duloxetine Neredal?

A készítmény hatóanyaga a duloxetin. 30 mg vagy 60 mg duloxetint tartalmaz (hidroklorid formájában) kapszulánként.

Egyéb összetevők:

A kapszula tartalma: hipromellóz, cukorgömböcskék (szacharóz és kukoricakeményítő), talkum, szacharóz, hipromellóz-ftalát, trietil-citrát.

Kapszulatest: zselatin, titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), indigotin.

Kapszulasapka: zselatin, titán-dioxid (E171), indigotin.

Milyen a Duloxetine Neredal külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Duloxetine Neredal egy gyomornedv-ellenálló kemény kapszula.

A Duloxetine Neredal 2 hatáserősségben kapható: 30 mg és 60 mg.

A 30 mg-os kapszula kék és fehér színű.

A 60 mg-os kapszula kék és zöld színű.

Duloxetine Neredal 30 mg-os gyomornedv-ellenálló kemény kapszula: 7 vagy 28 db kapszula PA/Alu/PVC - Alu buborékcsomagolásban.

Duloxetine Neredal 60 mg-os gyomornedv-ellenálló kemény kapszula: 28 db kapszula PA/Alu/PVC - Alu buborékcsomagolásban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba. 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Laboratorios Lesvi, S.L.

Avda. Barcelona 69

08970 Sant Joan Despí (Barcelona)

Spanyolország

Gyártó:

Laboratorios Lesvi, S.L.

Avda. Barcelona 69

08970 Sant Joan Despí (Barcelona)

Spanyolország

Duloxetine Neredal 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula

OGYI-T-23426/01 7x

OGYI-T-23426/02  28x

Duloxetine Neredal 60 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula

OGYI-T-23426/03  28x

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2019. március.

További gyógyszerek duloxetine hydrochloride hatóanyaggal