Menstruációs fájdalom

Tisztelt Doktor úr! Problémám a következő. Már egy jó ideje küzdök azzal a problémával, hogy a menstruációt követő kb egy hétben nagyon fáj a bal oldali petefészkem környékén, ami átsugárzik a hátba, fenékrészre, időnként zsibbadás is tapasztalható, valamint ebben az időszakban nagyon nehézkes, vagy szinte egyáltalán nem tudom elintézni (csak az inger van meg) a nagy dolgom. Ha sikerül is, iszonyatos fájdalommal jár. Kb két hónapja voltam nőgyógyásznál, aki elküldött ultrahangra, de nem jártunk túl sok eredménnyel. A bal oldali petefészek méretét nem tudták megmondani a belek takarása miatt. Következő lépésként most kaptam egy beutalót hasi és kismedencei ultrahangra, amire azonban csak júniusra kaptam időpontot. Kérdésem, ezek a tünetek utalhatnak endometriózisra? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Nagy Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Ezek a tünetek lehetnek számos kismedencei probléma kísérő tünetei.Ennek meghatározása szakvizsgálattal lehetséges. A hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat első körben mindenképpen tanácsos, ennek birtokában belgyógyászat felkeresése is célszerű.

Laborvizsgálat tumor markerekre, hormon labor, béltükrözés végzése is mérlegelendő.

Kérdés: 2015. március 25., 18:41; Megválaszolva: 2015. március 26., 21:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...