Televízió téma

Íme, a WHO új ajánlása

MTI

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) új ajánlása szerint kétéves koruk előtt ne ültessék semmilyen képernyő elé passzívan a gyerekeket a szülők, gondviselők.

A tévézés veszélyei - Nagy gondokat okozhat!

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egy tanulmány úgy véli, a túl sok gyermekkori TV-nézés problémákat okozhat a gyermek 10 éves korában.

Gyerek a televízió előtt - Jó tanácsok szülőknek

WEBBeteg - Forrás: Tévé előtt - védtelenül?

A gyerekek életük legfontosabb szféráiban magukra hagyottak, a sebek, amelyeket elsősorban a családi élet és az iskola kudarcai ütnek, kezeletlenül szorongásokká, indulatokká mérgesednek és ez a lelkiállapot fogékonnyá tesz a képernyőről áradó durva erőszakra, a könyörtelen agresszivitásra- olvashatjuk Ranschburg Jenő: Szemben a képernyővel c. tanulmányában.

Egyszemű szörny a hálószobában

Medipress

Gyermekünk egészsége érdekében tiltsuk ki szobájából a TV-t javasolja a New York Times internetes oldala. Egyre több felmérés igazolja, hogy szoros összefüggés van a különböző egészségügyi és tanulási problémák, valamint a gyermekek hálószobai tévénézése között.

A képernyő egészségkárosító hatása - Kutatás

Medipress

A televízió vagy a számítógép képernyője előtt töltött hosszú órák összefüggésbe hozhatók azokkal a jelekkel, melyek arra utalnak, hogy a szívnek több időre van szüksége a testmozgást követő regenerálódáshoz, ami pedig a szív rossz egészségi állapotára utal.

A tévézés eddig nem ismert káros hatásai

MTI

A szakemberek hat éven át 8800 ausztrál televíziózási szokásait vizsgálták, eltekintve olyan tényezők hatásaitól, mint a kor, a nem, a dohányzás, a testsúly vagy a testmozgás. Dunstan közlése szerint az ausztrálok átlagosan napi három órát televízióznak.

Kihalófélben a családi kirándulás hagyománya

MTI

Az emberek kétharmada egyáltalán nem megy már közös családi sétákra - derült ki egy Európában és Amerikában végzett nemzetközi felmérésből.

A sok tévézés emeli a vérnyomást

MTI

Magasabb azoknak a gyerekeknek a vérnyomása, akik sokat néznek televíziót, még akkor is, ha nem kövérek és egyébként eleget mozognak. Az izgalmas, új tudományos vizsgálat eredményeit az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine augusztusi száma közölte.

A kórházsorozatok elijesztik az embereket

Független Hírügynökség

Azoknak az eleve kudarcra ítélt újraélesztési kísérleteknek, amelyektől hemzsegnek a kórházas tv-sorozatok, megvan a következményük: a törzsnézők félnek az igazi egészségügyi intézményektől - derítette ki egy német felmérés.