Túladagolás téma

Mit érdemes tudni a krómról?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A króm egy nélkülözhetetlen nyomelem, amelyet a szervezet nem állít elő, ezért ezt az étrenddel szükséges bevinni.

Túlzott energiaital-fogyasztás miatti rosszullét

MTI

Az országos tiszti főorvos szerint aggodalomra adhat okot, hogy Magyarországon két hónap alatt 123 embernél idézett elő rosszullétet, illetve kellemetlen testi tüneteket az energiaital-fogyasztás - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Túladagolható a Béta karotin? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Úgy tájékozódtam, hogy a béta karotint nem lehet túladagolni csak az A vitamint. Nagy mennyiségű béta karotin szedésekor toxikus mérgezés nem lép fel, csak a talp és a tenyér bőre besárgulhat. Ez igaz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Évente 23-25 ember hal meg kábítószer-túladagolásban Magyarországon

MTI

Magyarországon a problémás drogfogyasztók, illetve kábítószerfüggők mindössze 15 százalékát kezelik évente, de őket sem mindig a megfelelő módon - hívta fel a figyelmet Topolánszky Ákos, a Magyar ENSZ Társaság kábítószer bizottságának vezetője.

Helytelen gyógyszerszedés és a gyógyszerész felelősség

WEBBeteg/Praxis

Számos tanulmány igazolta a gyógyszerészi gondozás bevezetésének szükségességét, egy 2000-es amerikai felmérés szerint 177 milliárd dollár veszteség keletkezett a gyógyszerek helytelen használata miatt, az erre visszavezethető halálozások száma pedig elérte a 218 ezer főt - olvashatjuk Dr. Hankó Balázs gyógyszerész Praxis című folyóiratban megjelent cikkében.

Egyre többen fogyasztanak kokaint

Független Hírügynökség

25-en haltak meg tavaly kábítószer-túladagolásban, nagyjából ugyanannyian, mint az előző években - derül ki abból a jelentésből, amely a legfrissebb adatokat tartalmazza a magyarországi droghelyzetről, s amelyet hétfőn mutattak be a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban.