• Túladagolás téma

    Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
    A koffein vagy rendes polgári nevén 1,3,7-trimetil-xantin a világon talán leggyakrabban, legszélesebb körben fogyasztott élénkítő hatású alkaloid. Valóban a leggyakrabban, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy világszerte a lakosság közel 80 százaléka napi rendszerességgel fogyasztja valamilyen formában.
    Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
    A króm egy nélkülözhetetlen nyomelem, amelyet a szervezet nem állít elő, ezért ezt az étrenddel szükséges bevinni.
    MTI
    Az országos tiszti főorvos szerint aggodalomra adhat okot, hogy Magyarországon két hónap alatt 123 embernél idézett elő rosszullétet, illetve kellemetlen testi tüneteket az energiaital-fogyasztás - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken az MTI-vel.
    WEBBeteg
    Úgy tájékozódtam, hogy a béta karotint nem lehet túladagolni csak az A vitamint. Nagy mennyiségű béta karotin szedésekor toxikus mérgezés nem lép fel, csak a talp és a tenyér bőre besárgulhat. Ez igaz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    MTI
    Magyarországon a problémás drogfogyasztók, illetve kábítószerfüggők mindössze 15 százalékát kezelik évente, de őket sem mindig a megfelelő módon - hívta fel a figyelmet Topolánszky Ákos, a Magyar ENSZ Társaság kábítószer bizottságának vezetője.
    WEBBeteg/Praxis
    Számos tanulmány igazolta a gyógyszerészi gondozás bevezetésének szükségességét, egy 2000-es amerikai felmérés szerint 177 milliárd dollár veszteség keletkezett a gyógyszerek helytelen használata miatt, az erre visszavezethető halálozások száma pedig elérte a 218 ezer főt - olvashatjuk Dr. Hankó Balázs gyógyszerész Praxis című folyóiratban megjelent cikkében.
    Független Hírügynökség
    25-en haltak meg tavaly kábítószer-túladagolásban, nagyjából ugyanannyian, mint az előző években - derül ki abból a jelentésből, amely a legfrissebb adatokat tartalmazza a magyarországi droghelyzetről, s amelyet hétfőn mutattak be a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban.