Vitamin túladagolás

Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Olyan kérdésem lenne hogy múlt héten elkezdtem egy (lúgosításos) szódabikarbónás kúrát minden reggel egy pohár víz kávéskanál szódabikarbóna bele és 10 percre rá egy pohár citromos víz. A 4. napon bevettem egy multivitamint is. A rákövetkező napon nagyon fájt a hasam hasmenés fejfájás szédülés, két nap alatt a hasmenés fejfájás elmúlt utána már csak szédülés volt egy kicsi. Már szinte az is teljesen elmúlt. Kérdésem az lenne hogy ez a rosszullét a vitamin túladagolástól lehetett mivel a lenkei féle (nagy dózisú multivitamint szedtem be) vagy a kettő együttes hatása? vagy csak véletlenszerűen pont elkaptam egy vírust és az jött ki rajtam? vagy ha mégis a szódabikarbóna és a multivitamin miatt akkor okozhatott valamit ami miatt orvoshoz kellene fordulnom? jelenleg úgy érzem hogy a gyomrom egy kicsit puffadt de lehet hogy ezt már csak bebeszélem magamnak... Válaszát előre is köszönöm. Zsolt

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vitamin túladagolás témában

Kedves Zsolt!

Nincsen ok aggodalomra, igazán sok vitamint kellene bármi más mellé bevenni, hogy túladagolás alakuljon ki. Lehet fertőzés, pár nap múlva rendeződnie kell.

Kérdés: 2016. március 22., 19:31 ;Megválaszolva: 2016. március 22., 19:54
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata
Veszettség
Koronavírus terjedése
HPV Otthoni kezelése