• Térdprotézis téma

    WEBBeteg.hu
    A térdprotézis egy beültetett implantátum, melynek célja a jól terhelhető és fájdalomtól mentes ízület. A sorozatban gyártott, hagyományos térdprotézisek is jól alkalmazhatóak, de kevésbé képesek precízen helyreállítani az anatómiai sajátosságokat, ezért maradhatnak vissza kisebb panaszok a műtét után is - tudtuk meg Prof. Dr. Szabó Istvántól.
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    Nem csak a szépkorúak élik meg a térdízületi gyulladás, porckopás, fájdalom, és az azzal járó mozgáskorlátozottság, beszűkült járástávolság napi kínját. A sportolás, baleset során sérült, súlyos porcleválást szenvedett emberek életkortól függetlenül egyik pillanatról a másikra veszítik el addigi egészségüket, s küzdenek éveken át a talpra állásért.
    WEBBeteg.hu
    A svájci Symbios cég olyan szoftvert fejlesztett ki, amivel az eddiginél is jobban optimalizálhatóak a térdprotézisműtétek. Az okos eszközökkel támogatott tervező folyamat és műtét során - az egyéni adottságokat figyelembe véve - javítható a protézissel élők elégedettsége, csökkenthető a gyógyulás időszaka.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra
    Az izmok által alig védett térdízület nagyon sérülékeny, ezért balesetből eredő térdelváltozások, ízületi gyulladás vagy (időskori) porckopás esetén térdprotézisre lehet szükség.
    MTI
    Nemcsak a kórházi várólisták hossza, hanem a várakozási idő is csökkent az elmúlt években - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    A friss adatok alapján csípőprotézis-műtétre átlagosan 342 napot kell várni, a térdprotézis esetében 406 nap az átlag. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója hangsúlyozta: csökkent a várható és a tényleges várakozási idő is. Jelenleg közel 28 ezer beteg szerepel a listán, akik valamilyen beavatkozást szeretnének.
    emineo.hu
    Egyre több emberre igaz, kortól függetlenül, hogy ízületi porckopás miatt térdprotézis beültetése jelenti számára az egyetlen megoldást. Míg korábban ez kizárólag az időskorra volt jellemző, ma már a középkorúakat is érinti ez a probléma.
    WEBBeteg - Szinapszis
    Jelenleg megszokott az injekciós kezelés, de azon válaszolók fele is szívesebben választaná a kényelmesebb tablettás megoldást, akiknek számára nem jelent komoly problémát az injekciózás.
    Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
    Tisztelt Doktor Úr! Többszöri térd mötétem is volt/synovitis/1990-93-96-ban. Majd utánna nem is fájt a térdem tavaly nyárig.Elmentem az orvoshoz és közölték velem hogy elöre haladott arthrosis-om van. Az idén januárban...
    Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
    Röviden:Szept.22.-n volt térdprotézis beültetésem. A térdem azóta csak 90 fokig hajlik, hiába a gyógytorna.Kimondhatatlanul fája térdem.Ez természetes? Köszönöm válaszát, üdvözlettel:Farkas Gyuláné 2014.11.14.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!