Szétválasztás téma

Sikeresen lezajlott a sziámi ikrek plasztikai sebészeti műtéte

Semmelweis Egyetem

A két és féléves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum rendszer beültetésén dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével.

Összenőtt ikrek - 25 órás műtéttel választották szét a lányokat

MTI

"A csapatoknak sikerült elválasztani az ikrek agyát, és mindketten nagyon jól vannak" - közölte Leo Donnan, a Royal Children''s Hospital vezetője az újságírókkal.

Sikeresen elválasztották a sziámi ikerpárt

Független Hírügynökség

Sikeresen szétválasztottak szerdán egy nyolchónapos madagaszkári sziámi ikerpárt egy párizsi kórházban. A hírt az orvos csoport vezetője közölte csütörtökön. A két fiúcska a torkánál és a hasánál volt összenőve.

Meghalt a szétválasztott sziámi ikerpár egyike

Független Hírügynökség

A szétválasztás után meghalt a múlt héten született brit sziámi ikerpár egyik, kisebbik tagja, mert tüdeje nem volt elég erős - jelentette be szerdán a műtétet végző londoni kórház.

Már 10 évesek a kisperegi sziámi ikrek

Független Hírügynökség

Hatalmas orvosi bravúrnak számított és óriási média érdeklődés kísérte 10 évvel ezelőtt a kisperegi sziámi ikrek szétválasztását - írja a Délmagyarország.

Szétválasztanak egy sziámi ikerpárt

Független Hírügynökség

Banglades fővárosában kedden bejelentették, hogy szétválasztanak a jövő héten egy három hónapos sziámi ikerpárt, bár a korábbi hasonló műtétek általában nem jártak sikerrel az országban.