Meghalt a szétválasztott sziámi ikerpár egyike

Független Hírügynökség
megjelent: 2008.12.03.

A szétválasztás után meghalt a múlt héten született brit sziámi ikerpár egyik, kisebbik tagja, mert tüdeje nem volt elég erős - jelentette be szerdán a műtétet végző londoni kórház.

A Faith-nek (Hit) és Hope-nak (Remény) elnevezett csecsemők a szegycsontjuktól a köldökükig nőttek össze, és a "közös" májon kívül külön szervekkel, de egy vérkeringéssel rendelkeztek.

Hope Williams, a kisebbik ikerpár szülei mellett halt meg, miután tüdeje nem volt elég erős , hogy életben tartsa - közölte a szétválasztást végző orvos csapatot vezető Agostino Pierro professzor. A másik lány, Faith stabil állapotban van - mondta Pierro professzor.

Az orvosok várni akartak a szétválasztó műtéttel, hogy akkor végezzék el azt, amikor az ikerpár már erősebb lesz. A beavatkozást végül előrehozták, mivel keddre virradóan az orvosok aggasztó változást tapasztaltak a gyerekek állapotában.

Vállalták a kockázatot

A 18 éves Laura Williamsnek, és 28 éves férjének, Aled Williamsnek azt javasolták, vetessék el a babákat, amikor a terhesség 12. hetében kiderült, hogy összenőttek. A pár azonban az úgy döntött, vállalják a kockázatot. Már van egy közös lányuk, a 18 hónapos Carly.

A kicsik múlt hét szerdán, császármetszés útján jöttek világra, 4,76 kilogrammos közös testsúllyal.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Étrend-kiegészítők Étrend-kiegészítők

Hogyan tájékozódjunk az étrend-kiegészítők útvesztőjében? (x)

Krónikus betegek Krónikus betegek

A téli szezon a légúti fertőzések nagyobb kockázatával jár. (x)

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.