Sportorvosi vizsgálat téma

A COVID-19 betegek gyógyulást követő sportolásáról

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2020-10-22 18:35
Felépülésük után mikortól javasolt újrakezdeni az aktív testedzést a koronavírus fertőzésen igazoltan átesett betegeknek? - erre a kérdésre válaszol az Országos Sportegészségügyi Intézet nemrégiben közzétett ajánlása.

Rendszeres kontrollal a hirtelen szívhalál megelőzhető

Sportorvosi Központ - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta - 2016-08-05 07:38
A hirtelen szívhalál megrázó esemény, főként akkor, ha fiatal, látszólag egészséges sportoló esik áldozatául. Az idei budapesti IRONMAN versenyen, Radoslav Okrucky szlovák triatlonista kétszáz méterrel a cél előtt összeesett és meghalt. A 41 éves szlovák versenyző halálának oka, az eddigi értesülések szerint, hirtelen szívhalál.

Búvárkodás - A sportorvos javaslatai

Sportorvos.hu - 2013-08-12 07:37
A búvárkodás szinte az egyetlen sportág, amely egyszerre frissít, kikapcsol, erősít és gyönyörködtet. A rekkenő nyári nagy melegben az ember szinte semmi másra nem vágyik, csak a vízre, egy nagy csobbanásra. Sokan a tengerparton találják meg a felhőtlen kikapcsolódást, mások a tengerben, a hűsítő habokban.

Sportorvosi vizsgálatok - Mire számítson?

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2013-01-06 11:07
Versenyezni - néhány sportág kivételével - kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvoslás törvényi kereteit a sportról szóló 2004. évi I. törvény, valamint az ezalapján készült 215/2004. (VII.13.) kormányrendelet rögzíti.

Minden sportág engedélyköteles

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2012-08-03 16:11
Lehet bármilyen felkészült egy versenyző, dolgozhat bármennyit a legjobb teljesítmény elérésén, ha nincsen versenyengedélye nem versenyezhet. Vannak mindenki számára kötelező vizsgálatok és engedélyek, s vannak olyanok is, amelyeket csak egy-egy sportág versenyzőinél kell elvégezni.

Sportsérülések a futballban: a térd kényes terület

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-07-28 09:41
Leginkább az alsó végtagok vannak kitéve a veszélynek a labdarúgásban. Izomhúzódások, gyulladások, bokaficam, rándulások. A sportsérülésekről beszélgettünk dr. Varga Lehel sportorvossal, aki 11 évig a DVSC-TEVA vezető csapatorvosa volt.

Debreceni úszó Eb: az egészségügyi igazgató nyilatkozott a WEBBetegnek

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-05-30 12:21
Egy hét az úszásról szólt Debrecenben, befejeződött a 31. Úszó Európa-bajnokság, amelyen a magyar úszók szerezték a legtöbb érmet. A magyar válogatott 9 arany-, 10 ezüst- és 7 bronzéremmel végzett. Irigylésre méltó teljesítményt nyújtottak a fiatalok, akik komolyabb sérülés nélkül „megúszták” a bajnokságot.

Aranyérmek és „zölden” csillogó műemlékek

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2012-05-22 12:46
A 2012-es londoni olimpiai játékok idején a magyar sportolók teljesítménye mellett magyarországi vállalkozások szellemi, technikai eredményei is megmutatkoznak, akár az aranyéremhez fogható módon csillogva a nemzetközi nyilvánosság előtt - erre utalnak egy budapesti sajtótájékoztató adatai.