SMS téma

SMS-nyak, a járványszerűen terjedő kór

Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője - 2015-10-22 14:59
Remek érzés, hogy bárhol és bármikor elérhetőek vagyunk, másodpercek alatt hozzá tudunk jutni minden információhoz, és ki sem kell mozdulnunk a lakásból ahhoz, hogy kapcsolatainkat ápolhassunk.
Reklámszakemberek találták ki csupán azt a hír, hogy a sok SMS-küldés megbetegít. A beszámolóban megnevezett új betegségek, az "SMS-mámor" vagy a "poszt-SMS stressz szindróma" ugyanis nem létezik.

Az sms-írás ártalmas az egészségre?

WEBBeteg - K. J., fordító - 2009-11-13 18:40
A dohányzás és a zsíros ételek fogyasztása mellé mostantól a mobiltelefonon történő túlzottan sok sms-írás is feliratkozik az egészségkárosító tényezők közé. A túl sok üzenet bepötyögése ugyanis fájdalmat válthat ki az sms-t író kézben, mivel ilyenkor természetellenes helyzetben kell tartanunk ujjaink mellett vállainkat és hátunkat is – állítja egy friss tanulmány.
Amerikai gyermekorvosok szerint a szöveges üzenetek (sms-ek) tömeges írása függőséget okozhat. Sherry Turkle szerint a kommunikációs eszköz a felnövő generáció fejlődését maradandóan megváltoztatta, és egyes esetekben meg is zavarta.

WEBBTEG-re küldött SMS?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2011-05-30 15:57
Nem orvosi kérdés. Tisztelt WEBBETEG szerkesztőség! Az elmúlt évben több ször kérdeztem ebben rovatban. válaszokat megkaptam (először ahogy kérttem SMS-ben de utóbb nem SMS-ben csak ebben a menüben tudtam megtatálni nem könnyen a választt. A vá