Pszichológus téma

Lőrincz-Erdélyi Krisztina

WEBBeteg

Lőrincz-Erdélyi Krisztina pszichológus, családterapeuta-jelölt és klinikai szakpszichológus-jelölt bemutatkozása.

Alvászavar - A pszichológus is segíthet

Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém

Az alvászavarok szervi vagy pszichés eredetűek lehetnek, és maga az alvászavar is számos pszichés és szomatikus problémát eredményezhet.

Minden rákbetegnek találkozni kellene pszichológussal

Rákgyógyítás

Ugyan egyre több onkológiai osztályon érhető el kifejezetten a daganatos betegekkel foglalkozó pszichológus, ám még bőven van hová fejlődni. Egyrészt abban, hogy a szakorvosok felismerjék: nem elég műteni vagy gyógyszert adni a betegeknek, a betegséggel járó lelki hullámvölgyeket is kezelni kell. Másrészt abban, hogy a betegek és a családtagok elfogadják: nem a "bolondoknak" van szükségük pszichológusra.

Feszültséget is jelezhet a köhögés

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Nem csupán a tüdő vagy a torok betegségét jelzi, ha a gyerek köhög. A jellegzetes, úgynevezett köhögési tikk esetén inkább pszichológus, semmint tüdőgyógyász felkeresése szükséges.

Habis Melinda - klinikai szakpszichológus, személyközpontú terapeuta önéletrajz

WEBBeteg

Habis Melinda - klinikai szakpszichológus és személyközpontú pszichoterapeuta szakértőnk önéletrajza.

Alkohol - Mikortól beszélünk szenvedélybetegségről?

Szántó Regina pszichológus

Az alkoholizmus hazánkban népbetegségnek számít. Okai között lehet a szorongástól, pánikbetegségtől, depressziótól való menekülés. A betegeknek ez egyfajta öngyógyítási kísérletük.

Lejárt az aurahegesztők és pszichosebészek ideje

WEBBeteg - Szigeti Ildikó

A Magyar Pszichológus Kamara gátat fog vetni a képzetlen álpszichológusok térnyerésének, egyben átláthatóvá teszi a képzett pszichológusok szakmai tevékenységét – állítja dr. Császár-Nagy Noémi, a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke.

Felavatták a Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató intézményt

MTI

Felavatták a Bethesda Gyermekkórház Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató (KIDSz) intézményt csütörtökön Budapesten.

Óvodai beszoktatás: Hasznos tanácsok!

Szántó Regina pszichológus

Sokan, akik eddig otthon voltak gyermekükkel, aggódva, izgulva figyelik az elmúlt napok és a következő hetek eseményeit, óvodai kiscsoportot kezdő gyermeküknél. Ha már járt bölcsődébe, akkor rutinosabbak lehetünk mi is és a csemete is.

Lehetséges a gyógyulás a pánikbetegségből? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Tényleg lehetséges meggyógyulni a pánikbetegségből, vagy csak elfogadni lehet és együtt kell élni vele? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.