Prosztatavizsgálat téma

Mit lehet tenni a prosztata védelme érdekében?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022.05.29. 19:03
Prosztata
A férfiak maguk is sokat tehetnek annak érdekében, hogy megőrizzék prosztatájuk egészségét. Mire figyeljen? Mit tehet egészsége megőrzése érdekében?

Prosztatavizsgálat - Mire számíthat az orvosi rendelőben?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2020.01.06. 09:33
A kivizsgálás legkellemetlenebb, ám gyors és fájdalommentes része a prosztata végbélen keresztül történő vizsgálata, amely igen fontos információkkal szolgálhat az Ön orvosa számára.

A nem bakteriális prosztatagyulladás

Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete - Kulcsár Flóra, medikus - 2018.11.19. 09:33
A prosztata férfi belső nemi szerv, melynek fő feladata, hogy váladékot termel, ami a herékben keletkező spermiumokkal együtt az ondót alkotja.

A prosztatarák stádiumai

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2018.03.25. 18:15
Prosztatarák
Akárcsak a többi daganatos betegség esetében, prosztatarák diagnosztizálásánál is attól függ a prognózis, milyen stádiumú a betegség. Összeszedtük a prosztatarák szakaszait, illetve azt, mire kell számítani ezeknél.

A prosztatavédelem titkai

Oxygen Medical - Dr. Szűcs László, urológus - 2018.01.28. 19:10
Amíg jól működik a prosztata, jelenléte teljesen észrevétlen marad a férfiak számára. Dr. Szűcs László, urológus szerint éppen ezért fontos, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, táplálkozással és rendszeres szűréssel.

3 daganattípus, amely öröklődhet

Oxygen Medical - Dr. Szűcs László, urológus - 2017.08.25. 16:04
Az életmódon kívül a genetika is döntően befolyásolja bizonyos daganatfajták kialakulását. Mivel az utóbbit nem tudjuk befolyásolni, dr. Szűcs László, urológus a rendszeres szűrésekre hívta fel a figyelmet.

Ők nem szégyellték - hírességek prosztatarákkal

Prosztatacentrum - 2013.07.16. 11:11
Azt láthatjuk, hogy külföldön mintha a prosztatarákot nem öveznék misztikus tabuk, mint Magyarországon. A hírességek úgy beszéltek a megbetegedésükről, mintha csak egy náthát kaptak volna el. Lássunk három hírességet, akik megküzdöttek a prosztatarákkal!
Amerikai kutatók szerint a prosztatarák szűrése csak nagyjából egészséges férfiak esetén hatékony. Ezen felül a Brigham and Womans Hospital szakemberei kiderítették azt is, hogy a szűrés nem segít abban, hogy a férfiak tovább élhessenek, de ettől függetlenül vannak jótékony hatásai. Az 50 év feletti férfiakat egy vérvizsgálat segítségével szűrik, mely az úgynevezett prosztata specifikus antigént (PSA) vizsgálja. A vizsgálat legalább 50 dollárba kerül.

Prosztatavizsgálat - Életmentő lehet!

Diamond Agency - 2010.07.22. 10:06
A Magyar Urológusok Társaságának égisze alatt útjára indított Prosztata kampány a tájékoztatásban keletkezett űrt kívánja betölteni és felhívni a figyelmet arra, hogy minden férfi 50 év felett keresse fel urológusát, nézesse meg, hogy nincs-e rosszindulatú elváltozás a prosztatájában.