Prosztatavizsgálat téma

Mit lehet tenni a prosztata védelme érdekében?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó

A férfiak maguk is sokat tehetnek annak érdekében, hogy megőrizzék prosztatájuk egészségét. Mire figyeljen? Mit tehet egészsége megőrzése érdekében?

Dr. Bánfi Gergely: Az urológus is csak hozzánk hasonló ember, nincs ok félni tőle!

Dr. Bánfi Gergely

A Movember mozgalom néhány éve jelent meg hazánkban, és november hónapban a férfiegészséghez szorosan kapcsolódó urológiai szűrésekre hívja fel a figyelmet. Dr. Bánfi Gergely urológussal, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának adjunktusával beszélgettünk.

Prosztatavizsgálat - Mire számíthat az orvosi rendelőben?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit

A kivizsgálás legkellemetlenebb, ám gyors és fájdalommentes része a prosztata végbélen keresztül történő vizsgálata, amely igen fontos információkkal szolgálhat az Ön orvosa számára.

A nem bakteriális prosztatagyulladás

BOE - Kulcsár Flóra, medikus, Lektorálta: Dr. Juhász Dávid

A prosztata férfi belső nemi szerv, melynek fő feladata, hogy váladékot termel, ami a herékben keletkező spermiumokkal együtt az ondót alkotja.

A prosztatarák stádiumai

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos

Akárcsak a többi daganatos betegség esetében, prosztatarák diagnosztizálásánál is attól függ a prognózis, milyen stádiumú a betegség. Összeszedtük a prosztatarák szakaszait, illetve azt, mire kell számítani ezeknél.

A prosztatavédelem titkai

Oxygen Medical - Dr. Szűcs László, urológus

Amíg jól működik a prosztata, jelenléte teljesen észrevétlen marad a férfiak számára. Dr. Szűcs László, urológus szerint éppen ezért fontos, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, táplálkozással és rendszeres szűréssel.

3 daganattípus, amely öröklődhet

Oxygen Medical - dr. Szűcs László, urológus

Az életmódon kívül a genetika is döntően befolyásolja bizonyos daganatfajták kialakulását. Mivel az utóbbit nem tudjuk befolyásolni, dr. Szűcs László, urológus a rendszeres szűrésekre hívta fel a figyelmet.

Fájdalommentes vizsgálattal a prosztatarák ellen - Rákellenes világnap - február 4.

Oxygen Medical

A férfiak vizelési problémáinak hátterében állhat prosztata megnagyobbodás, de rosszindulatú elváltozás is. Dr. Szűcs László, az Oxygen Medical urológusa a gyanút keltő tünetekre és a kivizsgálás lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

Ők nem szégyellték - hírességek prosztatarákkal

www.prosztatacentrum.hu

Azt láthatjuk, hogy külföldön mintha a prosztatarákot nem öveznék misztikus tabuk, mint Magyarországon. A hírességek úgy beszéltek a megbetegedésükről, mintha csak egy náthát kaptak volna el. Lássunk három hírességet, akik megküzdöttek a prosztatarákkal!

Prosztatarák - Új tanulmány a szűrésről

Medipress

Amerikai kutatók szerint a prosztatarák szűrése csak nagyjából egészséges férfiak esetén hatékony. Ezen felül a Brigham and Womans Hospital szakemberei kiderítették azt is, hogy a szűrés nem segít abban, hogy a férfiak tovább élhessenek, de ettől függetlenül vannak jótékony hatásai. Az 50 év feletti férfiakat egy vérvizsgálat segítségével szűrik, mely az úgynevezett prosztata specifikus antigént (PSA) vizsgálja. A vizsgálat legalább 50 dollárba kerül.