• Prosztatavizsgálat téma

    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    A férfiak maguk is sokat tehetnek annak érdekében, hogy megőrizzék prosztatájuk egészségét. Mire figyeljen? Mit tehet egészsége megőrzése érdekében?
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    A kivizsgálás legkellemetlenebb, ám gyors és fájdalommentes része a prosztata végbélen keresztül történő vizsgálata, amely igen fontos információkkal szolgálhat az Ön orvosa számára.
    BOE - Kulcsár Flóra, medikus, Lektorálta: Dr. Juhász Dávid
    A prosztata férfi belső nemi szerv, melynek fő feladata, hogy váladékot termel, ami a herékben keletkező spermiumokkal együtt az ondót alkotja.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
    Akárcsak a többi daganatos betegség esetében, prosztatarák diagnosztizálásánál is attól függ a prognózis, milyen stádiumú a betegség. Összeszedtük a prosztatarák szakaszait, illetve azt, mire kell számítani ezeknél.
    Oxygen Medical - Dr. Szűcs László, urológus
    Amíg jól működik a prosztata, jelenléte teljesen észrevétlen marad a férfiak számára. Dr. Szűcs László, urológus szerint éppen ezért fontos, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, táplálkozással és rendszeres szűréssel.
    Oxygen Medical - dr. Szűcs László, urológus
    Az életmódon kívül a genetika is döntően befolyásolja bizonyos daganatfajták kialakulását. Mivel az utóbbit nem tudjuk befolyásolni, dr. Szűcs László, urológus a rendszeres szűrésekre hívta fel a figyelmet.
    Több mint TestŐr
    Egy családban általában a nők figyelnek arra is, hogy párjuk, férjük egészsége rendben legyen, és időnként eljárjanak a fontos szűrővizsgálatokra is.
    orvostkeresek.hu
    A férfiak vizelési problémáinak hátterében állhat prosztata megnagyobbodás, de rosszindulatú elváltozás is. Dr. Szűcs László, az Oxygen Medical urológusa a gyanút keltő tünetekre és a kivizsgálás lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
    www.prosztatacentrum.hu
    Azt láthatjuk, hogy külföldön mintha a prosztatarákot nem öveznék misztikus tabuk, mint Magyarországon. A hírességek úgy beszéltek a megbetegedésükről, mintha csak egy náthát kaptak volna el. Lássunk három hírességet, akik megküzdöttek a prosztatarákkal!
    Medipress
    Amerikai kutatók szerint a prosztatarák szűrése csak nagyjából egészséges férfiak esetén hatékony. Ezen felül a Brigham and Woman's Hospital szakemberei kiderítették azt is, hogy a szűrés nem segít abban, hogy a férfiak tovább élhessenek, de ettől függetlenül vannak jótékony hatásai. Az 50 év feletti férfiakat egy vérvizsgálat segítségével szűrik, mely az úgynevezett prosztata specifikus antigént (PSA) vizsgálja. A vizsgálat legalább 50 dollárba kerül.