Potenciazavar téma

A görbe hímvessző hátterében - A Peyronie-betegség

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos

A Peyronie-betegség a férfiak egy - szerencsére ritka - kórképe, mely a hímvessző merevedési képességében okozhat súlyos károsodást. Hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb kötegek vagy csomók állnak.

Virtuális szex és merevedési zavar

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus

A technikai fejlődés lehetővé teszi – alighanem már a közeljövőben –, hogy a testi kapcsolat virtuális módú, de valódinak érzett formája is létrejöjjön. Milyen hatással van ez a személyes kapcsolatokra?

Védje az erekcióját - Íme 11 tipp

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Az erekciós zavar gyakori az idősebb férfiaknál, azonban nem kell, hogy az öregedés része legyen. Hogyan lehet elkerülni? Íme 11 tipp, amit a szakértők ajánlanak.

Cukorbetegség és merevedési zavar

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Egy új, a Diabetes Care-ben megjelent tanulmány szerint noha a középkorúak és az idősebbek is szívesen élnének rendszeres szexuális életet, a cukorbetegség rontja a libidót és merevedési zavart is eredményezhet.

Potenciazavar: legális és illegális gyógyszerek, alternatív gyógymódok

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus

A merevedési zavarok háttere, a társuló betegségek, az erektilis diszfunkció társadalmi hatásai ismertek. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően terápiás lehetőségek széles tárháza áll az arra szorulók rendelkezésére.

Élet a merevedési zavarral

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

Attól függetlenül, hogy a háttérben álló ok fizikális, vagy pszichés, illetve ezek kombinációja, a potenciazavar komoly pszichés stresszt jelent egy férfinek és a partnerének.

A potenciazavar a kapcsolatokra is hatással van

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya

Hazánkban körülbelül félmillióra becsülik a potenciazavarral küzdők számát. Sajnos csak becslés, hiszen nagyon sok férfi nem fordul orvoshoz problémájával, annak ellenére, hogy ez az állapot nem csak őket, hanem a párjukat is érinti, és hosszú távon a párkapcsolatra is hatással lehet.

Merevedési zavar: Az első jel, hogy komoly baj van

WEBBeteg - T.A.

A merevedési zavar az érelmeszesedés figyelmeztető előjele. Az erekciós problémák általában az éppen kialakuló ateroszklerózisra utalnak. A potenciazavar azt is jelezheti, hogy az érelmeszesedés már kialakult a szív vagy az agyi artériákban is.

Diagnózis: merevedési zavar

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

Orvosa kérdéseket fog feltenni Önnek azzal kapcsolatosan, hogyan és mikor alakult ki az Ön állapota, milyen gyógyszereket szed, és milyen más megbetegedéstől szenved. Meg fogja próbálni feltárni az elmúlt időszakban tapasztalt fizikális és érzelmi változásokat is.

A merevedési zavar súlyos bajt jelezhet

Dr. Dósa Andrea belgyógyász-kardiológus szakorvos, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém

Tudta Ön, hogy a merevedési zavar fel nem ismert szív-érrendszeri betegség első tünete is lehet?