Petefészek ciszta téma

A párkapcsolatra is hatással van a PCOS

Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, PCOS- és inzulinrezisztencia-specialista

A PCOS, vagyis a petefészek cisztásodása gyakori probléma a nők körében, melynek számos negatív egészségügyi vonzata van, ráadásul előfordulhat, hogy a párkapcsolatra sincs jó hatással. Dr. Koppány Viktória PCOS- és inzulinrezisztencia-specialista a betegség kezelési módszereit ismerteti.

PCOS és súlygyarapodás

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász

A legtöbb nő élete során valamikor küzd a súlygyarapodással, ám a policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenvedő betegek számára a fogyás állandó harcot jelent a kilókkal.

Nőgyógyászati daganatok és fogamzásgátlás

WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász

A legtöbb fogamzásgátló, elsősorban a hormonális módszerek a női ivarszerveken fejtik ki hatásukat, ezért ezen szerveket érintő elváltozások jelenléte esetén körültekintően kell megválasztani a lehetséges legjobb fogamzásgátló eszközt. A legtöbb daganatra a barrier módszerek nincsenek hatással, ezért ezek használata szinte minden esetben megfelelő lehet.

Amikor fájdalmas az együttlét

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

A nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális együttlét közben vagy közvetlenül utána - derült ki egy felmérésből. Ha Ön is közéjük tartozik, ne csak csöndben szenvedjen! Ha szégyell orvoshoz fordulni problémájával, használja az alábbi útmutatót, hogy megtudja, mi lehet a fájdalom oka, és milyen megoldási lehetőségei vannak.

Betegségek, melyeket minden nőnek ismernie kell(ene)

WEBBeteg összeállítás

A WEBBeteg.hu összeszedte a nőket leggyakrabban érintő betegségeket, amikről nem minden érintett tud eleget.

Petefészekciszta? A szűrés elengedhetetlen!

Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Demjén László, nőgyógyász

A pubertáskortól a menopauzáig bármikor kialakulhat petefészekciszta, amely az esetek egy részében tünetmentesen el is múlik. Dr. Demjén László, nőgyógyász szerint azonban előfordulhat, hogy a ciszta olyan nagyra nő, hogy elkerülhetetlen a műtéti eltávolítás.

Tumor vagy ciszta: Mi a különbség?

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Mi a különbség a tumor és a ciszta között? Egy ciszta lehet rákos?

A nők fájdalmas betegsége

Debreceni Egyetem

A hölgyek 6-10 százalékát érintő endometriózis áll leggyakrabban a meddőség hátterében. A betegség nemzetközi napját március 13-án tartják.

Elrákosodhat-e a petefészekciszta?

WEBBeteg - Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász

Ultrahang vizsgálaton a bal ováriumban egy ciszta simplex ábrázolódik. Nagyon ijesztőnek tűnik ez a lelet, sohasem volt cisztám. A ciszta elrákosodhat-e? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Petefészekciszták - Tünetek, kezelés, szövődmények

Orvostkeresek Egészségmagazin

A pubertáskortól a menopauzáig bármikor kialakulhat petefészekciszta, amely az esetek egy részében tünetmentesen el is múlik. Előfordulhat azonban, hogy a rutinvizsgálat során felfedezett ciszta akár meglepően nagyra nő, ilyenkor elkerülhetetlen a műtéti eltávolítás. A petefészek-tömlők kialakulásáról, kezelésük lehetőségeiről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyász szakorvosa beszélt.