Téma: Passzív dohányzás

A passzív dohányzás migrénhez vezethet

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos - 2024.01.21. 05:03
Az erős passzív dohányzás súlyos fejfájással vagy migrénnel jár azoknál a felnőtteknél, akik soha nem dohányoztak. Az expozíció hatása a testtömegindextől (BMI) és a fizikai aktivitás szintjétől függően változik – mutat...

A passzív dohányzás káros következményei

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2023.12.13. 12:21
Mind a dohányzás, mind az úgynevezett passzív dohányzás – amikor más szívja a cigarettát, mi az „ő” füstjét lélegezzük be – rossz. Ezt régóta tudjuk. Mégis, sokan nem veszik komolyan.

A dohányzás káros hatásai

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter - 2023.12.11. 09:26
Dohányzás
Aki dohányzik, számos káros tényezőnek és következményes negatív hatásnak, betegségnek teszi ki magát. Vajon minden dohányos tisztában van az összes következménnyel? Tekintsük át részletesen.

Az otthon veszélyei: a harmadlagos dohányfüst

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2022.04.20. 18:33
Az, hogy a dohányzás gyakorlatilag minden szervünket közvetve károsítja, mindenki számára nyilvánvaló. Ugyanakkor kevésbé ismert, hogy a cigarettázás zárt térben a berendezési tárgyainkon, a bútorokon is nyomot hagy.

A gyermekkori passzív dohányzás veszélyezteti az ízületeket

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021.10.25. 13:03
A dohányzó szülők számos egészségügyi kockázatnak teszik ki gyermekeiket. Többek között megnövelik annak veszélyét, hogy a gyermeknél élete folyamán később reumatoid artritisz (RA), más néven sokízületi gyulladás alakul...

A dohányzás megjelenése, elterjedése, társadalmi hatásai

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter - 2021.09.18. 07:35
Nem könnyű pontosan megbecsülni, hányan is dohányoznak Magyarországon. Megközelítő számadatok szerint a felnőtt férfiak 34-46 százaléka, a nők 18-28 százaléka dohányzik. Ezzel Európa országai között a középmezőnyben...

A passzív dohányzás kevésbé ismert hatása

Budai Allergiaközpont - 2020.12.12. 19:06
A passzív dohányzásnak hangsúlyozottan hatása van a légzési paraméterekre, nagyobb mértékben járul hozzá az asztma és az állandó nehézlégzés kialakulásához, mint az allergiák.

A dohányzó szülők gyerekei nikotinfüggők lesznek?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2017.03.19. 02:51
Egy kanadai kutatás eredménye szerint a dohányzó szülők, akik a passzív dohányzás ártalmainak teszik ki gyermekeiket, ezzel akaratukon kívül hozzájárulnak a gyermek esetleges nikotinfüggőségéhez.

Tévhitek és cáfolatok a dohányzással kapcsolatban

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter - 2016.05.16. 12:51
Számos olyan állítással találkoztunk már, melyeket dohányos személyek hangoztatnak, dohányos mivoltukat, illetve a leszokás mellőzését magyarázva, próbálva ezzel meggyőzni környezetüket, de leginkább önmagukat.

A dohányfüst csökkenti az asztma gyógyszerek hatását

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus, tüdőgyógyász - 2014.11.05. 02:51
A passzív dohányzás több káros hatása ismert, a Chest folyóiratban közölt vizsgálat a gyermekkori asztma kezelésében betöltött negatív szerepére hívja fel a figyelmet.
A dohányzás káros szenvedély, s a legtöbb dohányzó ezzel tisztában is van. Sokan képtelenek leszokni a káros szenvedélyükről, annak ellenére, hogy tudják, ezzel a környezetükben élők egészségét is veszélyeztetik.
Azoknak a várandós nőknek, akik dohányosok társaságában töltik napjaikat, némiképp nagyobb a kockázatuk arra, hogy magzatuk halva születik - állapították meg kanadai kutatók.

A passzív dohányzás áldozatai

Medipress - 2011.03.18. 05:17
Egy új tanulmány szerint, szerte a világon évente több mint hatszázezren halnak meg a passzív dohányzás következtében. A tanulmányt a Svéd Nemzeti Egészségügyi és Jóléti Bizottság valamint a Bloomberg Philantropies...
A dohányzó szülőkkel együtt élő kisgyerekek körében drasztikusan megnövekszik a magas vérnyomás kialakulásának veszélye, állapította meg egy új tanulmány. A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a passzív dohányzás...
Már kis mértékben, passzívan belélegezve is egészségügyi problémákat okozhat a dohányfüst – állapította meg az amerikai tiszti főorvos.
A Tobacco Control online számában megjelent új tanulmány szerint a passzív dohányzástól romolhat a hallás a nemdohányzók esetében. A kutatók 3 307 felnőttet vizsgáltak a 20-69 éves korosztályból.

Passzív dohányzás és tbc

MTI - 2010.02.11. 23:12
A felmérésben 15 486, 65 és 74 év közötti nő adatait elemezték, akik dohányos vagy nem dohányzó férjükkel éltek együtt.