• Psa témájú cikkek

    Affidea
    A szakértők szerint az évenkénti prosztatarákszűrés minden 40 év feletti férfinak javasolt még panaszmentes állapotban is, hiszen ötvenéves kor felett már a férfiak 40 százalékánál kimutathatóak az elváltozások.
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    A PSA (prosztata specifikus antigén) egy enzimfehérje, amelyet a prosztata mirigyhám sejtjei termelnek. Az egészséges prosztata termeli ezt a fehérjét, de a dülmirigy jó- és rosszindulatú elváltozásaiban ugyancsak termelődik.
    MTI
    Ötvenéves kor fölött évente ajánlott az urológiai szűrővizsgálat - mondta Kubik András urológus az M1 aktuális csatorna műsorában.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Amerikai kutatók azt tapasztalták, hogy elhízott férfiak esetében a testsúllyal fordított arányban áll a - prosztatarákra utaló - vérben lévő PSA szintje. Ez az adat azért is megdöbbentő, mert az elhízás a prosztata daganatok egyik fontos rizikófaktora.
    Medipress
    A prosztataspecifikus antigén szintjét elemző vérvizsgálat hasznosságával kapcsolatos vita folytatásaként svéd szakértők kijelentették, hogy kutatásuk alapján a szűrővizsgálat majdnem felével csökkenti a betegség okozta halálozást.
    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    Tisztelt Doktor úr! A véleményét szeretném kérni egy laborértékkel kapcsolatban. Vért vettek hogy a PSA értékeit megállapítsák. Az eredmény: PSA = 1,400ug/L Szabad PSA = 0,210 ug/L Eddig soha nem mértek Szabad PSA-t és...
    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    Radikális prosztata műtét egy éve (PSA 11, Gleason skála 5+5) után PSA érték 0, 09 volt három havonta mérve mindig 0, 09 utoljára májusban is 0, 09, majd most szeptemberben 0, 18 lett, ez már jelentős emelkedés? Mi az a PSA érték...
    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    Tisztelt Doktor úr Férjem leletében az alábbi értékek szerepelnek PSA 0, 88, szabad PSA 0, 16, szabad/össz PSA arány 0, 18 (ez csillagos érték). Kérdésem, hogy szükséges e további kivizsgálás? Van e valamilyen gond?...
    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    Üdvözlöm! Kérdésem a következő lenne: 2016.10.-hóban teljes prosztata eltávolításom volt. Három havonta járok járok PSA ellenőrzésre ami mindig <0, 09 eredménnyel jött vissza. Tavaly 2017.11-hónapban voltam ismét ellenőrzésen...
    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni a laborvizsgálatom eredményeim értelmezéséhez! PSA/PROST.S. A. 0.900 ng/ml ref.érték: 1.40 - 4.40 F.P.S. A. 0.200 ng/ml ref.érték 0.10 - 4.10 Előre is köszönöm válaszát!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!