Orvoshiány téma

Kelet-európai orvosok Nyugat-Európába tartanak

MTI

A magasabb fizetés kedvéért Nyugat-Európába áramló kelet-európai orvosokról, a jelenség által okozott problémáról közölt cikket szerdán a Süddeutsche Zeitung.

Orvoshiány - Hová távoznak a magyar orvosok?

MTI

Hova tűnnek a magyar orvosok? Mostanában a kérdés egyre gyakrabban hangzik el, és egyre szélesebb kört foglalkoztat. Nem véletlenül, hiszen az egészségügy olyan központi téma, olyan közügy, amely mindenkit érint élete valamely szakaszában.

Hová mennek az orvosok és ápolók?

Független Hírügynökség

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) legfrissebb adatai alapján tavaly összesen 1614 orvos és egészségügyi dolgozó kért hatósági bizonyítványt okleveleiről azért, hogy külföldön dolgozhasson.

Egyre kevesebb a háziorvos

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Ha valaki beteg, rögtön a háziorvoshoz szalad. Ő tudja, melyik szakorvos mikor rendel, hová kell beutaló, hová nem, időpontkéréshez melyik telefonszámot kell hívni. Ellátja kisebb-nagyobb betegségeinket, igazolást állít ki.

Több ezer orvos hiányzik az egészségügyből

Független Hírügynökség

Több ezer orvos hiányzik az egészségügyből, a háziorvosok nagy része pedig nyugdíjkoron túl dolgozik - közölte Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az orvosi konferenciát követő sajtótájékoztatón Zalaegerszegen, szerdán.

"Nem igaz, hogy az utcáról toborzunk embereket műtétek elvégzésére"

MTI

Az egészségügyi ágazat szakemberhiányát pótolják részben azok a közfoglalkoztatási pályázatok, amelyek keretében regisztrált álláskeresőket részesítenek képzésben, majd foglalkoztatnak a magyarországi kórházakban - számolt be a pályázatok eredményeiről Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Magyarország: 1000 lakosra 3 orvos

Független Hírügynökség

Magyarországon 3 orvos jut ezer lakosra, a legtöbb megyében 46 és 50 év közöttiek a doktorok, és a betölthető orvosi és szakdolgozói állások 4,3-4,4 százalékára nem találnak szakembert - többek között ez derül ki az Egészségügyi Minisztérium tájékoztató adataiból.

A betegre fordított idővel vagyunk a legelégedetlenebbek

WEBBeteg/Szinapszis

A magyar lakosság az orvosok és nővérek szakmai felkészültségével, valamint az egészségügyi intézmények higiéniájával elégedett, azonban a hosszú várakozás illetve a betegre fordított túl kevés idő még mindig problémát jelent.

Nincs elég orvos a nagykanizsai kórházban

Független Hírügynökség

Nincs elég orvos a nagykanizsai kórházban, ezért az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete átszervezést javasol a fül-orr-gégészeti járóbeteg ellátásban. Egyes szakrendelések működését felfüggesztenék a Kanizsai Dorottya Kórházban - írja a Zalai Hírlap.

Kritikus szakápolóhiány Salgótarjánban

Független Hírügynökség

A salgótarjáni kórház vezetése a fenntartó Nógrád megyei önkormányzathoz fordult segítségért a kórházi szakemberhiány pótlására. Azt kérték, engedélyezzék, hogy esti, akkreditált képzésben biztosítsanak lehetőséget munkanélküli fiatalok átképzésére szakápolóvá - írja a Nógrád Megyei Hírlap.