Nikotinfüggő téma

Dohányzás - A leszokás módszerei

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter

A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

Dohányzás és nikotinfüggőség - Így alakul ki a függőség

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter

Magyarországon a 13-16 éves korosztály 70 százaléka már legalább egyszer szívott cigarettát, és körülbelül a harmaduk dohányzik különböző rendszerességgel. Sajnálatos módon az is előfordul, hogy már 8-9 éves korban megtörténik az első próbálkozás.

A nikotintartalmú transzdermális tapaszok - Mit érdemes tudni róluk?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész

Magyarországon kétféle tapasz van forgalomban, mindegyik három erősségben. Bármelyikkel is kezdi el a leszokást a cigarettázó, a dohányzást a tapasz használata mellett abba kell hagyni!

Nikotinfüggőség és leszokás

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész

A cigarettafüst szervezetben való káros hatásáért a teljes dohányfüst felelős, mely 4000 különböző kémiai vegyületet tartalmaz. Azonban nikotintartalma - több más hatása mellet - függőséget okoz. A nikotinfüggőség a leggyakoribb szenvedélybetegség. Így jó, ha megismerkedünk a nikotin szervezetre való hatásával.

Leszokás a dohányzásról - Milyen szerek segíthetnek?

WEBBeteg - Dr. Sánta Zsuzsanna, szakgyógyszerész

A cigarettázás szenvedélybetegség. Vannak helyzetek, amikor a dohányzás, illetve annak hiánya kellemetlen lehet a dohányos számára, és az is lehetséges, hogy a pöfékelő jelent kellemetlenséget a környezete számára.

A dohányzó szülők gyerekei nikotinfüggők lesznek?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

Egy kanadai kutatás eredménye szerint a dohányzó szülők, akik a passzív dohányzás ártalmainak teszik ki gyermekeiket, ezzel akaratukon kívül hozzájárulnak a gyermek esetleges nikotinfüggőségéhez.

Dohányzás és terhesség - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Néhány napja tudtam meg, hogy babát várok, ezért azonnal letettem a cigit. Viszont most úgy érzem, elvonási tüneteim vannak. Mit tehetek? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Hogyan hat a nikotin?

Medipress

A kutatók összehasonlították 13 függő és 10 nemfüggő dohányos adatait, meglepetten tapasztalták, hogy a függő dohányosoknál lassabban halmozódik fel a nikotin az agyban.

Mit tegyek, ha még dohányzom?

WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor

Közjáték a temetőben - Kérem, olvassa el ezt az igaz történetet a dohányzásról, és a leszokás előnyeiről!