Nem kívánt terhesség téma

Tévhitek az óvszerrel kapcsolatban

WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert
2012-02-16 07:38

Amióta az emberi társadalmak fejlettsége elért egy bizonyos szintet, folyamatosan igény van a nem kívánt terhességek megelőzésére. Az antibiotikumok felfedezése előtt emberek tíz – és százezreit elpusztító nemi betegségek (pl. a szifilisz) elleni védekezéshez is szükség volt olyan eszközre, amely egyszerűen alkalmazható, olcsó, és mindenki számára hozzáférhető.

Mennyire hatékony a női óvszer? - Kutatás

Medipress
2011-02-11 23:23

A női óvszer is hatékony, bár a részükre készült óvszerek hajlamosak elcsúszni, ezáltal több odafigyelést kívánnak, de legalább ugyanolyan hatékonyak a fogamzásgátlásban, mint a hagyományos, férfiak részére készült kondomok.

Közelebb a férfi fogamzásgátló - sikeres próba

Független Hírügynökség
2009-05-06 09:11

A nem kívánt terhesség ugyanolyan jól előzhető meg a férfiaknak adandó havi egyszeri tesztoszteron injekcióval, mint a nőknél a fogamzásgátló tablettával - derült ki egy Kínában végzett kísérletből.

terhesség?

Orvos valaszol - Dr. Petróczi István
2020-06-03 21:35

Kedves Doktor Úr, Lehetek terhes, ha a barátom az orális kielégítés után elélvezett és a sperma utána érintkezett a külső nemi szervemmel?

Mit tegyek

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter
2020-01-14 14:48

Tisztelt Doktor Úr! A kèrdèsem a következő lenne. Január 5-èn kellett volna megjönnie a menzeszemnek,sajnos nem ez törtènt,ès pozitív lett a teszteredmènyem. Vèdekeztünk,nem terveztük a babát,mert van egy általam 99%ban örökölhető genetikai betegsèg.