Nem kívánt terhesség téma

Fogamzásgátló módszerek, amikhez nincs szükség orvosi közreműködésre

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos

Az első részben az orvosi közreműködést nem igénylő, kényelmes és olcsó, ám sok esetben nem kellő hatékonyságú fogamzásgátló módszereket ismertetjük.

Ez a Te jövőd - Gondolkodj hosszú távon!

VM.komm

A világon az évente bekövetkező 208 millió terhesség 41 százaléka nem előre tervezett. Ezen kíván változtatni a 2007-ben életre hívott és minden évben szeptember 26-án megtartott Fogamzásgátlás Világnapja, amelynek célja, hogy minden korosztály tisztában legyen a fogamzásgátlás fontosságával.

Tévhitek az óvszerrel kapcsolatban

WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert

Amióta az emberi társadalmak fejlettsége elért egy bizonyos szintet, folyamatosan igény van a nem kívánt terhességek megelőzésére. Az antibiotikumok felfedezése előtt emberek tíz – és százezreit elpusztító nemi betegségek (pl. a szifilisz) elleni védekezéshez is szükség volt olyan eszközre, amely egyszerűen alkalmazható, olcsó, és mindenki számára hozzáférhető.

Mennyire hatékony a női óvszer? - Kutatás

Medipress

A női óvszer is hatékony, bár a részükre készült óvszerek hajlamosak elcsúszni, ezáltal több odafigyelést kívánnak, de legalább ugyanolyan hatékonyak a fogamzásgátlásban, mint a hagyományos, férfiak részére készült kondomok.

Az anorexiásoknál gyakoribb a nem kívánt terhesség

Medipress

Az anorexia nervosa nevű betegség és a nem tervezett terhesség gyakran összefüggnek egymással, nem beszélve az ennek okán bekövetkező abortuszról - derül ki egy tanulmányból.

Közelebb a férfi fogamzásgátló - sikeres próba

Független Hírügynökség

A nem kívánt terhesség ugyanolyan jól előzhető meg a férfiaknak adandó havi egyszeri tesztoszteron injekcióval, mint a nőknél a fogamzásgátló tablettával - derült ki egy Kínában végzett kísérletből.

terhesség?

Orvos valaszol - Dr. Petróczi István

Kedves Doktor Úr, Lehetek terhes, ha a barátom az orális kielégítés után elélvezett és a sperma utána érintkezett a külső nemi szervemmel?

Mit tegyek

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Tisztelt Doktor Úr! A kèrdèsem a következő lenne. Január 5-èn kellett volna megjönnie a menzeszemnek,sajnos nem ez törtènt,ès pozitív lett a teszteredmènyem. Vèdekeztünk,nem terveztük a babát,mert van egy általam 99%ban örökölhető genetikai betegsèg.