Nagy baj lehet?

Tisztelt Doktor úr! A problémám a következő lenne. Augusztusban 6.án volt menszeszem, 16.án együttlét után, másnap fájt a hasam és a hüvelyemben, a nagy ajkaknál szúró, égő érzés volt, a nőgyógyászhoz elmentem hüvelygombát és gyulladást állapított meg erre írt kúpot. kértem egy esemény utáni tablettát, mert nem szerettünk volna már babát. a nőgyógyász írt gyógyszert a nem kívánt terhességre. és azt mondta hogy ez meghozza majd a vérzést. augusztus 26.án jött meg a menstruációm, elég korán, erőssen darabos és nagyon sok volt, aztán megint kijött a hüvelygomba, és már 5. hónapja mindíg visszajön, és mikor elmúlik a menszesz akkor érzem jobban a szúrást. cukor beteg vagyok, hajlamos a gombára, de ennyi ideig nem volt.. nemi életet nem élek agusztus óta, tehát visszafertőzés a páromtól nem lehet. decemberben novemberben levette az orvos a rákszűrést, de aztán ujra visszajött a gomba, decemberben ujra gyulladás és gombával kezelt, irt kenőcsöt, kapszulát és kúpokat, a tünetek kezdtek lassan elmulni, de az utolsó kúpnál megjött a menstruáció így azt már nem helyeztem fel. 6. napon mikor már kezdett elmulni, ismét elkezdett égni és szúrás érzés a hüvelyben, és a nagyajkaknál. A hüvelyben van egy kinövés féle, amire azt mondta az orvos hogy nem hpv szemölcs és hogy vesz mintát belőle, le is vette, január 5.én kell menni.. azt mondta akkor majd leégeti. Ez fáj? Olvastam, hogy a visszatérő makacs hüvelygomba a hív + nál jön elő mindíg..én az eset után 6 héttel végeztettem hív tesztet ami negatív lett.. vagy a teszt tévedett? Nagyon félek! Köszönöm válaszát! Tisztelettel

Dr. Kiss György válasza Nagy baj lehet? témában

Tisztelt Hölgyem!

A tesztet jó, hogy mecsináltatta és mmaga a teszt elég nagy pontosságu, ritkán téved.

Panaszai miatt kérem január 5-én végeztesse el az STD vizsgálatokat is- ez hüvely kenetből történik /Chlamydia, Ureaplasma, Micoplasma, Gardnerella, Atopóbim / ezek még a sexuális uton terjedő kórokozók, melyek okozhatnak makacs és visszatérő panaszokat.

Bakterium és gomba mindig van a hüvelyben, tehát nem fertőzésnek kell felfogni, csak akkor van a baj, ha a tejsav bakteriumok nem tudják tartani a hüvely normális vegyhatását és akkor vagy a gomba vagy a bakterium elszaporodik.

Szintén kenetből ki lehet mutatni, hogy a tejsav flóra mennyire érintett!

Addig is érdemes probiotikumokat használni!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: nincs nagy baj és a cukrot is ellenőrizni kell!

Kérdés: 2016. január 01., 08:18; Megválaszolva: 2016. január 01., 09:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...
Fájdalmas Tampon
Deflagyn mellékhatás