Moderna vakcina téma

Nem súlyosak az mRNS-vakcinák esetén mutatkozó bőrreakciók

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet, újságíró

A Pfizer-BioNTech-féle és a Moderna-féle mRNS-vakcinát kapók körében meglehetősen változatos jellegű bőrtüneteket dokumentáltak, igaz, egyik eset sem volt súlyos.

A Moderna már kisgyermekeken is teszteli az oltását

MTI

A Moderna amerikai biotechnológiai vállalat bejelentette, hogy az első gyermekek megkapták az oltásukat abban a kísérletben, amelynek során a vállalat koronavírus elleni vakcináját tesztelik a 6 hónapos és 12 éves kor közötti kiskorúakon - írja az amerikai sajtó.

Elkezdődtek a klinikai vizsgálatok a Moderna dél-afrikai variáns elleni oltásával

MTI

Elkezdődtek a klinikai vizsgálatai a Moderna emlékeztető oltásának, amelyet a koronavírus Dél-Afrikában azonosított variánsa ellen fejlesztettek ki emlékeztető oltásként való használatra.

A Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája is hatékony a brit variánssal szemben

MTI

Rendkívül hatékony a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája is a koronavírus nemrégiben Angliában azonosított új variánsával szemben - állapította meg csütörtökön közzétett kutatásában a New England Journal of Medicine egészségügyi szaklap.

A vártnál kevesebb Moderna-vakcina érkezett vasárnap

MTI

Megérkezett a Hungaropharma budapesti telephelyére az újabb szállítmány az amerikai Moderna vakcinájából.

Koronavírus: újabb vakcina kapott zöld utat az EU-ban

MTI/portfolio.hu

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta szerdán az Európai Unióban az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyagát.

Csaknem 95 százalékos védelmet ígér a Moderna COVID-19 elleni vakcinája

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet újságíró

A Moderna amerikai gyógyszergyártó bejelentése szerint, védőoltásának a koronavírus fertőződés elleni hatékonysága az előzetes adatok alapján csaknem 95 százalékos. Az eredmények nyilvánosságra hozatalával szinte beérték a Pfizer hasonló eredményeit, és mindez tovább növeli sokak reményét, hogy a vakcinák segítségével akár hamarosan véget lehet vetni a világjárványnak.