Moderna vakcina téma

Moderna mint ráerősítő vakcina - Erőteljesebb mellékhatásról számolt be egy résztvevő

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

Moderna vakcina

Az Egyesült Államokban zajló vizsgálatban a kutatók Moderna oltással emlékeztetik a résztvevők szervezetét a meglévő immunológiai védettségre. Az egyik alany e harmadik kör után mutatkozó tüneteit úgy jellemezte, hogy a mostani mellékhatások kicsit súlyosabbak voltak, mint amilyeneket a korábbi két alkalommal tapasztalt.

Moderna mint ráerősítő vakcina: fél évig marad magas az ellenanyagszint

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

A Moderna szakemberei úgy tapasztalják, hogy a ráerősítő oltás 6 hónappal annak beadása után már csökkent mértékben fejti ki védő hatását az omikron koronavírus-variánssal szemben.

Dózis matek: 2 Pfizer + 1 Moderna több, mint 3 Pfizer

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Két Pfizer-oltás után egy Moderna ráerősítő nagyobb védettséget adhat, mint egy harmadik dózisban beadott Pfizer - derül ki egy vizsgálat adataiból.

Moderna vakcina - Íme, az EMA ajánlása

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megfontolásra ajánlja az emlékeztető oltás beadását a Moderna gyógyszercég Spikevax nevű koronavírus elleni vakcinájából minden 18 évesnél idősebb ember esetében.

Delta-infekció esetén eredményesebb a Moderna

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A delta-variáns ellen hatásosabb lehet a Moderna védőoltása, mint a Pfizer-vakcina, vélik kutatók a legfrissebb tudományos eredmények alapján. A megfigyelésekre hivatkozva azt is hozzáteszik, hogy az oltás ellenére kialakuló fertőzések esélye az idő múlásával arányosan nő.

Koronavírus: újabb védőoltás adható 12 év felettieknek

MTI

Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) döntését követően Magyarországon is lehetővé vált Modernával a 12 éven felüli korosztály oltása. Így a Pfizer mellett már ezzel a vakcinával is lehet oltani ezt a korosztályt.

Pfizer, Moderna: Mellékhatásokra figyelmeztet az EMA

MTI

A BioNTech/Pfizer és a Moderna gyógyszergyártó vállalatok koronavírus elleni vakcinájának ritkán előforduló mellékhatása lehet a szívizom- és a szívhártyagyulladás, a két megbetegedést fel kell tüntetni a termékinformációban, és felhívni az egészségügyi szakemberek figyelmét a kockázatra - tájékoztatott az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

Moderna - biztonságos és hatékony a vakcina a serdülők számára

MTI

Százszázalékos hatékonysággal akadályozta meg a koronavírus-fertőzést a 12 és 17 év közötti serdülők esetében a Moderna által kifejlesztett Covid-19 elleni vakcina - jelentette be keddi közleményében Stéphane Bancel, az amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója.

Nem súlyosak az mRNS-vakcinák esetén mutatkozó bőrreakciók

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet, újságíró

A Pfizer-BioNTech-féle és a Moderna-féle mRNS-vakcinát kapók körében meglehetősen változatos jellegű bőrtüneteket dokumentáltak, igaz, egyik eset sem volt súlyos.

A Moderna már kisgyermekeken is teszteli az oltását

MTI

A Moderna amerikai biotechnológiai vállalat bejelentette, hogy az első gyermekek megkapták az oltásukat abban a kísérletben, amelynek során a vállalat koronavírus elleni vakcináját tesztelik a 6 hónapos és 12 éves kor közötti kiskorúakon - írja az amerikai sajtó.