Méz téma

A mézfogyasztás jótékony hatásai

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2022-01-17 22:03
A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. Ám még ennek ellenére sem mindenkinek javasolt a fogyasztása.

Amiket rosszul tudunk az allergiáról

Budai Allergiaközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus - 2019-05-25 17:36
Habár az allergiások száma folyamatosan emelkedik, a betegséggel kapcsolatban még mindig sok tévhit kering a köztudatban. A leggyakoribb tévedéseket tisztázzuk dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológussal, a Budai Allergiaközpont főorvosával.

A méz segítségével akár teljesen megszűnhet a fekély

Cukorbetegközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista - 2017-08-29 13:11
Egy friss tanulmány szerint a diabéteszes láb és a cukorbetegség okozta fekély kezelésében az orvosi méz terápiás alkalmazásával gyorsabb és eredményesebb gyógyulást lehet elérni, így hiba lenne az orvoslás mellőzni ezt a módszert. A mézes sebkezelés előnyeiről, hatásáról dr. Arnold Dénes Arnolddal, a Cukorbetegközpont sebészével beszélgettünk.

Mézzel a baktériumok ellen

Medipress - 2010-07-27 08:33
A FASEB Journal júliusi számában közölt tanulmány szerint a méz baktériumellenes összetevőt tartalmaz.

A méz mint antibiotikum

Független Hírügynökség - 2008-09-26 08:10
A közönséges méz eredményesen használható makacs torok-, orr- vagy fülfertőzés ellen - állapították meg kanadai kutatók, megerősítve az évszázados tapasztalatot.

a mézzel kapcsolatos

Orvos valaszol - Dr. Ábel Tatjána - 2013-10-05 13:11
TISZTELT DOKTORNŐ DOKTOR ÚR AZ A KÉRÉSEM HOGY MENNYI MÉZET FOGYASZTHATOK MIVEL CUKORBETEG VAGYOK ÉS AZT IS SZERETNÉM MEGÉRDEKLŐDNI HOGY A MÉZ MITŐL ÉDES HA NINCS BENNE CUKOR BÁR SZERENCSÉRE AZ ÉN CUKROM JÓ ÉS A VÉRNYOMÁSOM IS JÓ KÖSZÖNÖM.P. FERENCNÉ

A tartós mézfogyasztás kifejthet-e negatív hatást a szervezetre?

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós - 2010-11-11 20:12
Tisztelt Szakértő! Több mint egy éve, napi rendszerességgel 3 evőkanál mézzel ízesített teát iszom a reggelim mellé (1 liter) . A méz testvéremék méhészetéből származik, ahol antibiotikumot és egyéb vegyi anyagot biztosan nem használnak. A kérdés