Méregtelenítés téma

A méregtelenítés technikái

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A szervezetünk méregtelenítésére számtalan tippet találunk az interneten, reklámokban és különféle magazinokban, de legyünk körültekintőek, mielőtt bármelyik tisztítókúrát elkezdjük. Van közöttük valóban hasznos diétás tanács, de a drasztikus és szigorú étrendi megszorítások akár még veszélyesek is lehetnek számunkra.

A böjtölés szabályai - Mikor tilos?

Oxygen Medical - Dr. Vass Éva, gasztroenterológus

Tavasz közeledtével sokan foglalkoznak a méregtelenítés, a böjt gondolatával. Az évszakváltásokkor, különösen tél végén már évszázadok óta szokás nagyböjtöt tartani - amely feltölti energiaraktárainkat hasznos anyagokkal, sok felesleges salakanyagot eltávolít, és megtisztít.

A máj regenerálásának lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász

A májunk regenerálódási képessége ámulatba ejtő, azonban a fokozódó iparosodás és megváltozott fogyasztási szokásaink miatt plusz teher rakódik a méregtelenítő funkciójára. Mit tehetünk a májunk védelme érdekében?

Az igazság a méregtelenítő kúrákról

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A természetes, méregtelenítő diéta a szervezetben lévő toxinok és mérgek eltávolítására jó ötletnek tűnik. Mi lehetne jobb, mint tiszta és természetes élelmiszerek fogyasztása a feldolgozott, finomított ételek helyett?

Tavaszi méregtelenítés

Több mint TestŐr

A máj, a vese a szervezet méregtelenítő szervei. A növényvédő szerek, az élelmiszer-adalékanyagok, a gyógyszerek miatt ezek a szervek fokozott terhelésnek vannak kitéve. Évente kétszer egy-egy hét léböjttel - mentesítve az emésztőrendszert és könnyítve a kiválasztást - segíthetjük a méregtelenítő szerveink működését. Ez a tisztulási folyamat a testet és a szellemet is felfrissíti.

Méregtelenítés - Mire is mondjuk tulajdonképpen?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A tavasz a testi és lelki megújulás és megtisztulás, a böjt időszaka sok ember számára. Sokan különböző tisztítókúrákat, divatdiétákat tartanak. A céljuk az, hogy eltávolítsák a szervezetükből a felhalmozódott salakanyagokat és méreganyagokat, fittebbek, energikusabbak legyenek, vagy leadjanak néhány kilogrammot. De valójában milyen anyagok is ezek a mérgek? Szükséges-e egyáltalán méregteleníteni a szervezetünket?

Tavaszi nagytakarítás

Bálint Cseppek

A téli hideg, didergős napok után már a napsütés látványa is hozzájárul testi és lelki egészségünkhöz.(x)

Milyen méregtelenítő kúrát javasol? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Azt szeretném kérdezni, hogy a méregtelenítést csak orvos beleegyezésével lehet végezni, vagy magamtól is csinálhatok egy ilyen kúrát? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Egészség mérgek nélkül - Silegon 140 mg, a természetes méregtelenítő

WEBBeteg

A Silegon 140 mg étrend-kiegészítő kapszula segíti a máj hatékony méregtelenítő munkáját és regenerációját gyógyszerszedés, vegyszerekkel való rendszeres érintkezés, alkoholfogyasztás esetén.

A májbetegségek okai és tünetei - Van, ami segíthet!

Szponzorált tartalom

A máj a szervezet fehérje-, zsír- és szénhidrát- és ásványi anyagcseréjében fontos szerepet játszó szerve, amely azonban az enzimek és hormonok hatásaira is érzékenyen reagál, emellett a mérgező anyagok eltávolításában is jelentős funkciót tölt be. A máj különböző megbetegedései során jelentkező tüneteket hatékonyan enyhíthetjük a népi gyógymódban régóta alkalmazott máriatövisben megtalálható silymarinnal, amely a Silegon tabletta egyik hatóanyaga. (x)