Méregtelenítő

Tisztító méregtelenítő kutat szeretnék

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza méregtelenítés témában

Egy egészséges embernek semmi szüksége nincs arra, hogy tisztítókúrát tartson. Ha az étrend kiegyensúlyozott, odafigyel, hogy mit fogyaszt, megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal és folyadékkal látja el a szervezetét, akkor a szervezete tökéletesen elvégzi a méregtelenítést. Azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt, zsíros, fűszeres ételeket, azoknak valóban érdemes lehet diétát tartani – az egyébként is ajánlott egészségmegőrző étrend alapjait figyelembe véve. Ahhoz, hogy a bélrendszerünk egészséges maradjon, kiemelten fontos a megfelelő mennyiségű rostfogyasztás. A zöldségekben, gyümölcsökben és teljes kiőrlésű gabonákban lévő emészthetetlen rostok képesek megkötni olyan táplálékösszetevőket, amelyek nem szükségesek szervezetünk számára. Így a salakanyag mennyisége növekszik, ugyanakkor csökken a tranzitidő, azaz amíg a salakanyag a vastag- és végbélben időzik. Megfelelő rostfogyasztás mellett nincs szükség „béltisztító” műveletekre.

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2021. január 18., 18:08; Megválaszolva: 2021. január 19., 23:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Krónikus gyengeség
Szép napot! Egy nagyon fontos kérdést szeretnék feltenni, mivel lassan már több, mint 1 éve gyötörnek a tünetek, már ott tartok, hogy 5 db...
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...