Gasztroenterológus véleménye a méregtelenítésről?

Tisztelt Doktorúr/nő! 22 éves férfi vagyok, már voltam több bőrgyógyásznál, illetve természetgyógyásznál, akik sokszor egymás diagnózisait, javaslatait megkérdőjelezték, ellentmondóak voltak. Viszont abban a nagy többség egyetértett, hogy leginkább valamiféle belgyógyászati, bélműködési problémára vezethetőek vissza a panaszaim. Panaszok/tünetek: seborrhea dermatitis (lerakódott korpa, viszkető vörös fejbőr, hajhullás, hámló fülkagyló, fülcimpa) ; akne (tarkó, mellkas, állszeglet) ; hol tompa, hol szúró köldöktől épphogy balra eső enyhe hasi fájdalom; világosbarna, laza széklet; ritkán hasmenés; zsíros has (ez sem volt jellemző soha) fáradékonyság; levertség Kórelőzmény: 2010 nyarán egy tábor alkalmával hasmenésem lett, ami nem akart elmúlni, az elején vízszerű, majd lazább állagú, világos barna színű lett, amit a gyógyulás jelének tudtam be, de egyik nap emésztetlen ételdarabok voltak benne, és nyákos volt. Ezt már muszáj lesz egy orvossal közölnöm, erre rá másnap megint vízszerű hasmenés közepette erős hasi görcsök jöttek rám (alhas, köldök tájékon) . Alig tudtam kiegyenesedni, elmenni az ügyeletre, ahol IBS-t diagnosztizáltak, menjek el gasztroe.-hoz. Mire a beutaló érvényes lett volna (3 hónapos előjegyzés... nem volt, akkor éppen sok tízezrem magánorvosra) a helyzet nagyjából rendeződött, így nem mentem el. Ezzel párhuzamosan voltam bőrgyógyászoknál, akik mindenfélét megállapítottak: seborrhea dermatitis, captivis, férfias kopaszodás, telogen effvlum, acne, az egyik még azt is mondta valami demodex atka fertőzés stb. Szóval mindent. Minden sampont, kenőcsöt kipróbáltam semmi. Egy gasztroe.-nál azóta voltam, mivel mondtam neki, hogy már 2 hónapja egyszer sem volt hasmenésem azt mondta posztinfekció van a háttérben, ilyenkor már hiába küldene bármilyen kivizsgálásra, majd meggyógyulok rendesen, azóta sajnos az enyhe panaszok újrakezdődtek, bőrproblémáim meg tulajdonképpen sosem szűntek meg, vannak jó-rossz időszakok. Laborer

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza emésztési és bőrgyógyászati panaszok témában

Kedves Kérdező!

A bőrtünetek és gasztroenterológiai panaszok együttes jelentkezése miatt érdemes lenne ételallergia és ételintolerancia vizsgálatokat végezni.

Kérdés: 2012. augusztus 14., 08:24; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 13:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat