Méreg téma

Ezek a gombamérgezés tünetei

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Kis mennyiségű mérges gomba fogyasztása is elegendő ahhoz, hogy súlyos mérgezés alakuljon ki. Az elfogyasztott gombafajtól függően a tünetek perceken belül is jelentkezhetnek, de előfordulhat, hogy csak napok múlva lépnek fel.

Kígyómarás - Mit tegyünk?

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos

Kígyómarás esetén az első és legfontosabb tennivaló, hogy próbálja megjegyezni a kígyó kinézetét, orvosa ugyanis később ez alapján tudja a leggyorsabban elkezdeni a megfelelő kezelést!

Hamarabb búcsút inthetünk a veszélyes mérgeknek

FAO

A FAO és WHO közös ajánlásokat és ütemtervet dolgozott ki a rendkívül veszélyes peszticidek használatára.

A világirodalom mérgei és a kémiai mítoszok

Debreceni Egyetem - Science Café

Mi az a kéneső? Miért végzetes a ciánmérgezés? Melyik a legmérgezőbb anyag? A Science Café előadássorozat állomásán, Dr. Lente Gábortól megtudhattuk.

Szúrás, csípés, viszketés - A rovarcsípésekről bővebben

Orvostkeresek Egészségmagazin

Szúrás, csípés, viszketés a nyári esték és nyaralások kellemetlen velejárói. A rovarcsípésekre egyéni érzékenységünktől függően reagálunk. Van, akinél csak enyhe panaszt okoznak, azonban különösen a gyermekek esetében találkozhatunk súlyosabb válaszreakciókkal.

Indul a gyümölcs- és zöldségszezon! Kell-e tartanunk a növényvédő szerektől?

WEBBeteg - T.A., újságíró

Minden zöldség és gyümölcs esetében meg van határozva a növényvédőszer-maradékoknak az az értéke, amivel még az adott terméket forgalomba lehet hozni. Az Európai Unió területén csak olyan termék kerülhet a polcokra, amely megfelel a minőségi szabványoknak. Mire kell figyelni a vásárláskor?

Kapcsolat lehet egyes vegyszerek és a gyermeki idegfejlődés zavarai közt

MTI

Egyes vegyszerek és a gyermekek idegrendszeri fejlődési zavarai összefügghetnek - állapította meg egy új amerikai kutatás.

Rákot okoz az arzénos ivóvíz

MSN MaiNap/WEBBeteg

Számos településen a víz arzéntartalma jóval magasabb, mint az Európai Uniós határérték. A vizek arzéntartalma nem lett magasabb, mindössze a szabályozás változott.

Súlyos egészségkárosodást okozhatnak az energiaitalok

MSN MaiNap/WEBBeteg

Az energiaitalokat főként a fiatalok fogyasztják nagyon gyakran, ám mostanában egyre többet hallunk ezeknek az italoknak az egészségkárosító, sőt életet veszélyeztető hatásairól. Cikkünkben az energiaitalok sokszor halálos veszélyeiről olvashat.

A túlzott energiaital fogyasztás veszélyes gyermekeinkre! - egy év mérlege

ÁNTSZ

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2011. november 1. óta gyűjti és dolgozza fel az energiaital-fogyasztással összefüggő események adatait. Az egy év mérlege figyelmeztető adatokat tartalmaz: 232 esetben érkezett jelentés túlzott energiaital fogyasztással összefüggő eseményről, rosszullétről, kellemetlen tünetekről.