Necrotoxint termeló pók csipése

Orvos kolléga vagyok. Megcsipett egy necrotoxint termeló pók, minek következtében sulyos sebek keletkeztek a bal lábamon, melyet elég későn tártak fel, hiába kértem. Szövettant nem küldtek. Az ér betegség miatt sokáig voltam clexanon. Voltam Infekt. Dr. Kovács Gábornál. Semmi nem történt. Dr. Zacher azt mondta: necrotoxin, majd kiürül. Minden immun dolgom negativ volt. A csipésnél a jobb lábamba is került haematogenen toxin Itt letokolódott, Majd miután 6 hónap után a bal lábam begyógyult és napra mertem menni, a jobb lábam lobgátja megbomlott és mélyvénás thrombosis, és u.olyan érelváltozások alakultak ki. Ön meg tudna-e valahol vizsgálni, bekerülhetett-e belém vmi olyan kórokozó, ami a nyirokutakban perzisztál. Fokozatosan terjed az erekben az elhalás felfelé mko.lábamban. Van-e olyan orvos az ön környezetében aki ilyan problémákkal foglalkozik. Hol lehetne vmiféle szürést elvégezni ritka kórokozókra. / Csipés után tetenuszt kaptam, Ciprofloxacin, doxycicklin 3 hétig/ Klion, Gentamycin iv, Aktil-duo és még mi mindent szedtem / Telefonom: Köszönettel urológus

Dr. Lakos András válasza pókcsípés témában

Magyarországon nem lehet beszerezni olyan pókcsípést, aminek ilyen súlyos következményei lennének. A pókokat orvosok és laikusok egyformán gyakran gyanúsítják különféle bőrelváltozások okozójaként, de ez mindig téves. Én 30 év alatt 3 valódi pókcsípéssel találkoztam (egyik sem volt súlyos), de ezernyi "gyanúval". A "letokolódott haematogén toxin" vajon mit jelent? Látni kellene, miről is van szó, miért lenne rika kórokozó a betegség oka? Küldjön legalább egy távolról készített, jó minőségű fényképet: [email protected]

Megválaszolva: 2016. február 29.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Pók csípés és allergia
Jó napot kívánok! Tegnap éjszaka megcsípte egy pók a talpam. Kentem fenistillel és gyógyvirágos kenőccsel, de egyik sem hatott. Régebben kiderült, hogy...
Pókcsípések test szerte, mivel kenjem?...
Kedves Doktornő! Nagyon valószínű, hogy pók csípett meg egyik éjszaka itthon a lakásomban. Sajnos én allergiás vagyok a pókcsípésre, egyszer emiatt kezdtek...
Pókcsípés nem múlik hetek óta, mit...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb másfél hete egyik éjszaka megcsípett egy pók a combomon (a bőrgygógyász szerint pók). sajnos a, delikvenst nem sikerült megtalálnom,...
Mi a teendő mérges pókcsípés esetén?
Tegnap este megcsípett egy pók a mellkasomon, és azóta is erős fájdalmaim vannak. Egész éjjel nem aludtam, reggelre a kezem mozgatása is fájt. A pókcsípés...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés