Méhsüllyedés téma

A méh- és hüvelysüllyedés kezelése

WEBBeteg - Dr. Németh Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos
2022-05-17 20:33

A méh- és hüvelysüllyedés kezelése lehet konzervatív, azaz műtét nélküli, illetve műtéti.

A gátizomzat jelentősége

WEBBeteg - Dr. Németh Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos
2022-04-28 18:33

A kismedence izomzatának és egyéb szöveteinek gyengülése, és az ezzel járó kellemetlen tünetek gyakran jelentősen rontják a komfortérzetet, a szexuális életet, az önértékelést, egyszóval az életminőséget.

A gátizom gyengülésének tünetei és következményei

WEBBeteg - Dr. Németh Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos
2022-03-17 05:03

A kismedencei és hasűri szervek alátámasztását a háromrétegű gátizomzat és az ehhez tartozó kötőszöveti és szalagrendszerek (úgynevezett fasciák és ligamentumok) biztosítják. A gátizomzat legfontosabb része a végbélemelő izom (musculus levator ani). Ez a medencealapot képző izomlemez több egymásba fűződő részből áll, az ülőcsont és a szeméremcsont között található.

A méh- és hüvelysüllyedés tünetei

WEBBeteg - Dr. Németh Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos
2022-01-21 07:33

A méhsüllyedés során a méh a hüvelycsatornába süllyed. Amennyiben a méh megjelenik a hüvelykimenetben, prolapszusról beszélünk (prolapsus uteri). A méh- és hüvelysüllyedés által okozott tünetek elsősorban attól függnek, hogy melyik rész játssza a vezető szerepet.

Mit tehetünk a kismedencei izmok regenerációjáért szülés után?

Kovács Zsigmond, Lektorálta: Prof. Dr. Takács Péter, szülész-nőgyógyász
2021-06-04 16:03

A szülés nagymértékben hozzájárulhat olyan problémák kialakulásához, amilyen például az inkontinencia vagy a prolapszus (hüvely- és méhsüllyedés), melyek akár évtizedekkel később jelentkezhetnek. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy minimalizáljuk ezen betegségek kialakulásának kockázatát?

Méhsüllyedés - Kiváltó okok, tünetek és kezelés

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2018-01-10 18:56

A méhet normális körülmények között a medence belsejében különböző izmok, szövetek és ínszalagok tartják. Néha szülés vagy nehéz munka hatására ezek az izmok meggyengülnek. Az életkor előrehaladtával és az ösztrogén hormon szintjének csökkenésével a méh a hüvelycsatornába süllyedhet, amit méhsüllyedésnek nevezünk.

Méhsüllyedés - menstruáció

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter
2014-07-22 11:19

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy menstruáció alatt a méh lejjebb kerülhet? (Egyébként hátrahajló méhem van, és a szülést követően méhsüllyedésem lett, ami azóta kezelés alatt van.) Válaszát előre is köszönöm!

Meh sullyedes

Orvos valaszol - Dr. Csősz György
2013-02-22 16:39

Tiszteld Doktor Ur/No! Egy ismerosom anyukajanak meh sullyedese lett.Nehezet emelt kerteszkedes kozben, es erezte hogy valami gond van.Egy ido mulva elment orvoshoz, aki azt tanacsolta varrassa vissza.Utana nezett a neten es azt olvasta hogy volt

Méhkivétel

Orvos valaszol - Dr. Somorjai Attila
2013-02-15 10:08

Méhsüllyedés miatt méhkivételt javasol az orvos. A kérdésem, hogy a műtét után, évek során milyen utóhatások fordulhat elő.? félek, hogy meg fog süllyedni a hólyag is kötőszöveti gyengeség miatt (korábban volt nálam inkontinencia) . A tartós gyűrű h

Méhsüllyedés?

Orvos valaszol - Dr. Törő Bálint
2013-01-21 09:53

Üdvözlöm! Idén leszek 40 éves, 2 gyermeket szültem. Az első gyermekem szülésénél magasfalú hüvelyrepedésem volt, ennek a gyógyulása elég hosszadalmas volt. Második gyermekem több évre rá érkezett, az ő születésénél méhszájrepedésen kívül nem volt