méhsüllyedés

Üdvözlöm! Első szülésem után hüvelygyengeséget tapasztalok ill méhsüllyedést is, tapintható a méhszáj, sajnos ami eddig nem volt. Intimtornát csinálom, de úgytünik nem segít a méh visszahúzódásában.Szeretkezés alkalmával fájdalmat érzek emiatt és a hüvelygyengeség miatt nem is élvezem. Van e erre bármilyen más módszer ami segít a méhsüllyedés kezelésére ill a szexuális élet helyretételére? köszönöm előre is válaszát!

† Dr. Szalóczy Péter válasza méhsüllyedés témában

Kedves Kérdező! Az Ön korában egy szülés után természetesen nem olyan a hüvelye, mint nem szülten, de kizátr dolog, hogy kórosan süllyedt méhe lenne. A méhszáj jól felnyúlva nemszülteknél is elérhető, kóros akkor, ha a szeméremrést 2-3 centire megközelíti. Ez ujjal mérhető. Az intimtorna a legjobb de hosszútávú megoldás. Ha naponta egy életen át gyakororlja akár TV nézés közben, senkisem fogja észrevenni. De nagyszerű eredményességét ne rögtön várja, egy sportoló is évekig edz az erdményért. Ön ugyanúgy izmokat kell erősítsen ezzel. A hüvely tágasságának higyje el semmi köze a szex élvezetéhez, még a férfi részére sem, de ez a tartós tornától jobb lehet, mint valaha. Ha fájdalmat érez, az sem a lazább hüvelyfallal függ össze, de ha ez nem javul, ennek érdemes utánanézni. Ha volt gátmetszése, esetleg a hegg lehet érzékeny, idővel múlna.

Kérdés: 2012. november 04., 18:00; Megválaszolva: 2012. november 06., 16:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhsüllyedés - menstruáció
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy menstruáció alatt a méh lejjebb kerülhet? (Egyébként hátrahajló méhem van, és a szülést követően...
Meh sullyedes
Tiszteld Doktor Ur/No! Egy ismerosom anyukajanak meh sullyedese lett.Nehezet emelt kerteszkedes kozben, es erezte hogy valami gond van.Egy ido mulva elment...
Méhkivétel
Méhsüllyedés miatt méhkivételt javasol az orvos. A kérdésem, hogy a műtét után, évek során milyen utóhatások fordulhat elő.? félek, hogy meg...
Méhsüllyedés?
Üdvözlöm! Idén leszek 40 éves, 2 gyermeket szültem. Az első gyermekem szülésénél magasfalú hüvelyrepedésem volt, ennek a gyógyulása elég...
Mehsüllyedésem lehet?
Tisztelt Doktornő, /Doktor Úr A második kisfiam születése után a külső nemi szerveim nem úgy néznek ki mint terhességem előtt.Úgy kidudorodik...