Lakás téma

Megbízható burkoló – akár holnapra

Szponzorált tartalom - 2021-11-22 14:56
PVC szőnyeg, laminált padló, lambéria, parketta vagy hajópadló lerakása? Vannak olyan feladatok a lakásfelújítás során, amelyeket mindenképpen szakemberre kell bízni. Ide tartozik többek között a melegburkolatok lerakása is. Hol találhatóak megbízható szakemberek? A Wilio oldalán! (x)
Az optimális levegőminőség más a nappaliban, illetve a hálószobában, valamint egy idősebb és egy fiatalabb családtag esetén. Sem a túl alacsony, sem a túl magas páratartalom nem egészséges. Tudnivalók a fűtési szezonra.

Tisztítás probiotikumokkal

Több mint TestŐr - 2019-10-04 11:01
Bár itthon még nem annyira elterjedt, ha igazán tisztának szeretnénk látni szőnyegeinket, kanapéinkat, ágyunkat, érdemes az ipari kárpittisztítást választani. Ráadásul nem kell a vegyszerektől tartanunk, hiszen a korszerű tisztítószerek már vegyszermentesek, helyettük inkább probiotikumokat használnak, amik hatékonyak is, és a környezetünket is óvjuk velük. És így nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket.

Új design - régi technológia

Több mint TestŐr - 2019-07-10 15:37
A cementlapos burkolás több száz évre tekint vissza. A bérházak folyosóit és számos lakóteret is cementlappal burkolták az 1900-as évek elején. Legtöbbje még most is a körfolyosókat díszíti. A cementlapos burkolat újra virágkorát éli. A technológiát megtartva, finom alapanyagokkal, tiszta színekkel, és a kézi gyártás előnyéből adódó variálhatósággal mindenki saját ízlése szerint tervezheti meg lakásának burkolatát.
A vinilpadlóval borított vagy lángmentesítő anyagokkal kezelt bútorokkal felszerelt otthonokban élő gyerekek vérében és vizeletében jóval magasabb a potenciálisan ártalmas, félig illékony szerves vegyületek (SVOC) koncentrációja, mint azon társaiknál, akiknek otthonában nincsenek ilyen anyagok - állapították meg az amerikai Duke Egyetem kutatói.

Űrtechnológia a szigetelésben

Több mint TestŐr - 2018-11-05 15:40
Hatvan éve az űrkorszak kezdetekor kitalálták a vékony, de hatásos szigetelést, hiszen az űrhajók és az űrhajósok öltözékén is meg kellett oldani a védelmet. Ma már ez a technológia a mindennapi ember számára is elérhető, akár a saját lakása szigetelésénél is. Érdekes kísérletekkel bizonyítható, hogy akár pár milliméter is hatásosan elzárja a hő energiaátáramlását és a működő rezsón sem olvad meg a jégkocka.

Okos nyílászárók

Több mint TestŐr - 2018-10-11 10:28
Passzív házaknál vagy okos otthonoknál a nyílászárók sem lehetnek hagyományosak, hiszen a passzív ház és az okos ház is egy rendszer, ami egészében nyújtja azt a kényelmet, amire a bentlakója vágyik. Amellett, hogy a modern nyílászárók maximális hő- és hangszigetelést biztosítanak, ma már távirányítani is lehet egy redőnyt vagy reluxát vagy akár a teraszajtót is. A bejárati ajtóknál természetesen a biztonság a fő szempont, vannak már olyan okos ajtók is, amelyek viszont csak azt engedik be, akinek az ujjlenyomata előzőleg be lett programozva.

Egy korszerű nyílászáró a kényelmet is szolgálja

Több mint TestŐr - 2018-09-19 15:39
A nyílászárók palettája és azok funkciói évről évre bővülnek. Ma már sokan igénylik, hogy a ház, ahol laknak, ne csak kényelmes és szép legyen, de okos is. Egy okos, esetleg passzív háznak pedig alapfeltétele a korszerű és okos nyílászárók, amik nemcsak a biztonságot, a funkciót, a hő- és hangszigetelést, az árnyékolást, a rovarvédelmet képesek biztosítani, de haladva a korral, akár a tulajdonos ujjlenyomatát is felismerik.

Virtuális lakásnéző

Több mint TestŐr - 2018-07-18 14:56
Egy ingatlan vásárlásakor vagy esetleg egy rendezvény helyszínének a kiválasztásakor könnyítő körülmény lehet, ha nem kell személyesen elutazni a helyszínre, hanem egy virtuális sétával otthon is bejárható, megtekinthető a kérdéses ingatlan. Természetesen ehhez az szükséges, hogy előzőleg egy speciális kamerával befotózzák a helyszínt.

Beszédes enteriőr

Több mint TestŐr - 2018-07-05 13:32
A bútorok, a színek, a formák összhangjával olyan beszédes tereket lehet létrehozni, amik mesélnek a tulajdonosáról. A bútorgyártóknak már nemcsak a komfortra és a kényelemre kell odafigyelniük, hanem a variálhatóságra is. Hiszen akkor lehet mindenkinek az ízléséhez, szokásaihoz és persze az egyedi igényeihez alakítani egy bútort, egy teret, ha a formák és a színek kombinálása variálható.

Környezettudatos berendezés!

Több mint TestŐr - 2017-10-09 16:10
A fogyasztói társadalom azt diktálja, hogy az elhasznált használati tárgyak helyett vegyél újat. Sokszor még a bútorok élettartamát is csak pár évre tervezik. Pedig egy jó minőségű, esetleg kézzel készített bútor élettartama több száz év is lehet. Az elöregedett kárpit helyett új, innovatív kárpitok használatával nemcsak széppé, de praktikussá is válhat egy meguntnak hitt régi darab.

Új, vagy régi? A penész nem válogat

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-05-12 12:05
A lakóházak tervezési, kivitelezési vagy karbantartási hibáiból fakadóan penészgomba mind az új, mind a régi épületeknél közel azonos arányban fordulhat elő. A témával kapcsolatban dr. Magyar Donát, a Budai Allergiaközpont aerobiológusa osztja meg velünk tapasztalatait.

H1N1 - Vírus a lakásban?

Budai Allergiaközpont - Dr. Magyar Donát, aerobiológus - 2009-11-25 04:45
Az új influenza vírusa főként nyálcseppekkel terjed, amelyek tüsszögés, köhögés során jutnak a levegőbe. A tüsszentéssel kis légörvények jönnek létre, amelyek a fertőzőanyagot nagyjából kétméteres távolságra képesek eljuttatni.

Tisztaság

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2019-09-17 07:50
Tisztelt Orvos, érdeklődni szeretnek hogy gyerekem albérletbe költözött, ahol nem volt festés bekoltozese előtt. A főbérlő mondta hogy volt teljes lakás festés de az kb 6- 7 éve volt. A falak látszólag nem mocskosak, de aggódom hogy kell e valamilyen