Babavárás és lakásfestés

Tisztelt Doktor Úr! Lakásfelújítás közepén vagyunk, de szeretnénk kisbabát. Nekem a napokban van ovulációm, de a hétvégén költöznénk a frissen festett lakásunkba, ahol a parkettát is felcsiszoltatjuk és lakkoztatjuk. Nem szeretnénk a lakásban aludni, de ha úgy alakul, hogy a napokban megfogan a kisbabánk, és közben a lakkozott, festett lakásban pakolunk, takarítunk, berendezkedünk (tehát csak napközben vagyunk ott, nem ott alszunk) az jelenthet valamilyen veszélyt a leendő magzatra nézve? Azt tudom, hogy a festék vizes bázisú, de a parketta lakkról nem tudok semmit. Valamint azt is szeretném megtudni, hogy terhesség alatt milyen gyógyszert érdemes szedni Bilagit helyett. Eltávolították az epekőmet, de néha amikor fájdalmat érzek, Bilagitot veszek be, de úgy tudom, hogy terhesség alatt ez a gyógyszer nem javasolt. Köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A frissen festett lakás és parketta lakk a száradást követően nem okoz semmilyen problémát.

Megfelelő klinikai vizsgálatok hiányában a készítmény terhesség során való alkalmazása esetén a magzat fejlődésében esetlegesen jelentkező nemkívánatos hatás biztonsággal nem zárható ki, ezért a filmtabletta terhesség alatt való alkalmazása nem javasolt.

Helyettesítő készítményt beszélje meg belgyógyász szakorvossal.

Kérdés: 2016. január 28., 09:22 ;Megválaszolva: 2016. január 29., 22:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse